Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Фигаро": Украйна е все по-изолирана на фона на Русия

Положението на Украйна се влошава, тъй като проблемите се натрупват под формата на недостиг на оръжия, отслабване на обществената подкрепа на Запада и нарастваща вътрешнополитическа конкуренция, докато Русия успява да устои на западните опити за изолация. Това пише вестник "Фигаро", съобщава ТАСС. „Украйна е все по-изолирана на фона на Русия“, гласи заглавието на поредица материали за положението в Украйна, публикувани на първа страница в петъчния брой на вестника.

Един от тях отбелязва, че западните страни „не спазват обещанията си към Киев“ за доставката на необходимите оръжия, което „до голяма степен обяснява“ провала на лятната контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). В материалите се казва, че „военната икономика“, обещана от френския президент Еманюел Макрон, не е дала реални плодове, докато руската военна индустрия е „влязла в боен режим“ и поради това Москва може да измести баланса на силите на бойното поле в своя полза. В същото време авторката на материалите, колумнистът Изабел Ласер, отбелязва, че европейските страни не са готови да направят жертви, за да могат „украинците да се противопоставят на Русия при по-добри условия“, а в рамките на ЕС отново нарастват разногласията относно предоставянето на нова помощ за Киев.

"Европейската умора и разцеплението в Европейския съюз са точно това, на което Владимир Путин разчиташе, за да промени хода на войната. От няколко седмици руският президент демонстрира превъзходство при благоприятно стечение на обстоятелствата. Неговата армия устоя срещу подкрепяните от Запада украинци, той разруши изолацията на Запада и заобиколи санкциите, опирайки се на своите съюзници в антизападния глобален Юг, (…) и възобнови пътуванията си в чужбина“, се казва в статията.

Негативен фактор за Киев стана избухналият в Близкия изток конфликт между Израел и палестинското движение Хамас, поради което „украинският конфликт изчезна от радара“. Освен това, според други два материала във "Фигаро", бойната умора става все по-явна сред украинците и „разпадането на свещения политически съюз е все по-очевидно“. Това се изразява в публични изказвания на противници на политическия режим на украинския президент Володимир Зеленски и неговата негласна конкуренция с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, нивото на доверие в когото според социологическите проучвания е осезаемо по-високо, отколкото в сегашния президент. 

На този фон блокирането на следващия транш от помощта в Конгреса на САЩ „заплашва да доведе до военно поражение“ на Украйна. "В момента Европа не е в състояние да вземе лидерството от американците, ако Вашингтон спре кранчето на военната помощ. Тя няма нито средствата, нито политическата воля да направи това", заключава Изабел Ласер във "Фигаро".

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Фигаро": Украйна е все по-изолирана на фона на Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!