Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПРОМЯНАТА В СОФИЯ Е КАТО ИСТИНСКА, САМО ЧЕ ОТ ALIEXPRESS

Хер Флик   · Хелга, промяната е произведена в Китай.

May be an image of 2 people and text that says 'Q wedding arch nA6 maTemaTиKa Tpи apKи oT ALIEXPRESS cTpyBaT 6000 лeBa. o6wиHaTa nлawa 30000+ лeBa. coфиR E cnaceHa. 698381852 us$3,072. US-$3,840.00 20% shipping 3pcs Shiny Gold Wedding Ceremony Arch Backdrop Stainless Steel Backdrop 3sold Size: Snecifications Messag Add cart'

Хер Флик - Хубаво е, ама в Алиекспрес три са на оферта. | Facebook

Daher Farid Daher - Lammoth

София, алтернативна вселена.

След работа си карам кадилака из софийските улици, минавам покрай красиви небостъргачи в готически и неокласически стил, и се наслаждавам на превъзходния Сентрал Парк с паметника на Незнайния битник. Решавам да изпия едно уиски в арт-клуб Театро, затова паркирам зад един додж и влизам в заведението.

Още на влизане чувам джаз шлагера "Ню София, Ню София" в изпълнение на Азис, който се е качил вече на сцената, а наред с дълбокия му мъжествен глас му приглася прелестния сопрано дует в състав Преслава и Галена. На бас-китарата е Милко Калайджиев, облечен с фланелка, на която е изписано "Тесла е стойността на пълния магнитен поток, отнесен към площта на този поток."

В единия край на заведението мяркам местната интелектуална звезда, Георги Господинов, заобиколен от тълпа фенове, наредили се за автограф, който авторът да положи върху новия му роман - "Пространствохранилище", оригинална смесица между киберпънк и депресивен соцреализъм.

В другия край е Захари Карабашлиев, който за трилиарден път разказва садо-мазо еротични истории на тълпа от шумни жени, облечени в Чарлстон панталони и с елегантно прибрани на кок коси.

След джаз пиршеството на Азис, на сцената излизат Женята Дайнов с неговото банджо, и Иво Инджев, облечен като агент Смит. Дайнов скорострелно започва стара софийска прерийна песен по текст на Янакиева, а Иво танцува до него степ. Темата на песента са вредите на алкохола и как младите да се предпазят от него.

А на една маса самотен седи Боби Михайлов, пие минерална вода и проектира новия национален стадион в скицника си.

С интерес изслушвам последната песен на дуета и си тръгвам, но решавам да се разходя из центъра. По пътя срещам известния уличен артист и трубадур Асен Генов, който пред мен изпълнява въртене в кръг на огнени портокали, с които описва различни съзвездия, а накрая си сваля културно шапката. В нея му пускам няколко долара.

Малко по-натам е паметника на най-великия кмет на София - Терзиев, а няколко глави под него и този на ангела-хранител на града - Глиги, който според легендите ни е спасил от злите орки.

....

Ето каква щеше да е София, приятели, през погледа на магическата призма.

May be an image of 1 person, monument and text that says 'светлината B нас #MYSOFIA'

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!