Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ към Русия: Или преговаряте с Киев, както искаме, или ще се сблъскате с „по-силна Украйна“

Съветник на Зеленски: Разорени сме! Нямаме средства за продължаване на войната след декември

САЩ настояват Русия да договори уреждане на конфликта в Украйна при благоприятни за Киев условия в края на 2024 г. Това съобщи на 7 декември Джонатан Файнър, първият заместник-помощник на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност, пише „Известия“.

Отбелязва се, че тези условия трябва не само да са благоприятни за Украйна, но и да отговарят на изискванията на Устава на ООН по отношение на суверенитета и териториалната цялост на страната.

Вашингтон иска от Москва да избере: или вариант за преговори, или Русия да „се справи с по-силна Украйна“, подкрепяна от силната индустриална база в САЩ, Европа и в самата страна.

„Това е много труден стратегически избор. Не знам какво ще решат руснаците в крайна сметка. Но именно такава дилема бихме искали да им създадем“, заключи заместник-председателят по въпросите на националната сигурност.

Съветникът на американския лидер подчерта, че след 2024 г. САЩ ще увеличат производството на военно-промишлената си база и ще работят с украинците за увеличаване на растежа на тяхната военно-промишлена база. Файнер смята, че по този начин след година и половина САЩ вече ще имат по-солидна основа в сравнение с това, което имат сега.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ към Русия: Или преговаряте с Киев, както искаме, или ще се сблъскате с "по-силна Украйна"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!