Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корабни данни разкриват как САЩ внасят петрол от Русия, без дори да се крият


Танкерът AVENCA е напуснал Новоросийск на 13 ноември и е пристигнал във военната база на САЩ Норфолк на 6 декември. Снимка: vesselfinder.com

Санкциите, наложени на руския петрол, не работят, а западните страни, които наложиха тези ограничения, сами ги заобикалят. Това важи и за САЩ, които купуват петрол от Русия, без дори да го крият. Това разкриват корабни данни, доказващи как петролни танкери тръгват от Русия и пристигат директно в САЩ.

Проверка в сайта за корбна информация vesselfinder.com показва как танкер с 50 000 тона руски петролни продукти от Новоросийск е пристигнал в четвъртък във военноморската база на САЩ в Норфолк. Въпреки че танкеръ т плава под флага на Либерия, той е собственост на гръцката транспортна компания Navarone Marine Enterprise. Оператор на кораба е кипърската компания Interorient Marine, Лимасол.

Танкерът AVENCA е напуснал Новоросийск на 13 ноември и е пристигнал в Норфолк на 6 декември.

Европейският съюз забрани вноса на руски петрол за страните-членки, както и транспортирането на петрол с европейски танкери. Изключение беше направено за Бългрия, Словаки, Чехия и Унгария заради тяхното географско положение, но българските управляващи сами решиха да се откажат от дерогацията предсрочно, въпреки че ЕС не го изисква от нас.

Санкциите и таванът на цените на руския петрол не дадоха очаквания резултат, а горивото от Русия продължи да влиза в Европа през трети държави, вече като „неруско“ и на много по-висока цена, предимно през Индия. След като западните компании започнаха да понасят колосални загуби, Западът започна да купува руски петрол, заобикаляйки собствените си забрани.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Корабни данни разкриват как САЩ внасят петрол от Русия, без дори да се крият

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!