Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зелените в Германия изсичат 200-годишна гора известна от приказките на Братя Грим. За… вятърни турбини

Изсичането на емблематичната централна германска гора Райнхардвалд, известна от приказките на Братя Грим започна. Причината – да се направи място за вятърни турбини.

Сега се изсича пространство за пътища, които да улеснят изграждането на 18 вятърни турбини около замъка известен от приказката „Спящата красавица“ в Сабабург.

Много от дърветата са на 200 години

Девет от единадесетте кмета на съседни общини, включително кметът на Везертал Корнелиус Тюри (SPD), водят отчаяна кампания срещу изграждането на вятърните турбини.

Замъкът от приказката „Спящата красавица“

Провинция Хесен започна това, а Хабек (Роберт Хабек е федерален вицеканцлер на Германия от партия Съюз 90/Зелените) го приветства. Зелените във федералното правителство искат вятърни турбини в гората. И то без никакъв смисъл или причина. Ние се притесняваме за противопожарната защита, замърсяването на питейната вода и шума за гражданите„, казва Тури пред вестник „Билд“.

Райнхардсвалд е рядко населен район, а горската област с площ 200 кв. км е върху плато от пясъчник. Мястото е туристическа дестинация.

Проектът се ръководи от министъра на околната среда на Хесен Приска Хинц (Зелените), тъй като гората не принадлежи на никоя от съседните общини, а на провинция Хесен. В интервю за Bild зеленият политик защити проекта: „Вятърната енергия има решаващ принос за енергийния преход и опазването на природата. Това е единственият начин да запазим горите и важните екосистеми.“

Откакто започна строителството на високите 241 метра вятърни турбини, животните бягат от Райнхардсвалд, включително рисове, от които са останали само около 130 при преброяване от 2018 г.

Никакви активисти за климата не протестираха срещу обезлесяването и унищожаването на местообитанията на редките животни.

За природозащитника и носител на Федерален кръст за заслуги Херман-Йозеф Рап обезлесяването е трагедия. Работи в гората от 1972 г., първо като лесничей, а след пенсиониране като експерт, ръководил около 1000 обиколки с гид. Смятан е за „гласът на Райнхардсвалд“.

„Това е съкровищницата на европейските гори. Ансамбъл от висока класа. Не можете да я жертвате заради алчната клика зад вятърната енергия, каза Рап, който участва в инициативата „Спасете Райнхардсвалд“.

Има надежда за него и съседните общини в лицето на министър-председателя на Хесен Борис Райн (ХДС). След местните избори той обяви, че ще управлява без Зелените и вместо тях с ГСДП.

Източник: RMXnews

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зелените в Германия изсичат 200-годишна гора известна от приказките на Братя Грим. За... вятърни турбини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!