Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Климатична криза ли? Тя е за бедните! Полетите с частни самолети от елита скочиха драстично

Въпреки така наречените предупреждения за „климатичните промени“ и „най-горещата година в историята“, подкрепени от „размита“ климатична математика, световните лидери, корпоративният елит и холивудските звезди продължават да летят с луксозни частни самолети. В същото време правителството казва на работещите бедни, че трябва да се откажат от газовите печки, да карат електромобили и да ядат сандвичи не с месо, а с насекоми, коментира ZeroHedge.

Ако измамните елити действително се грижеха за околната среда, тогава търсенето на частни самолети щеше да се свие. Това обаче не е така. Новият месечен доклад за бизнес самолетите на Федералната авиационна администрация показва, че активността на частните самолети през октомври е скочила до най-високото ниво от повече от година, достигайки 459 000 полета.

Ускоряването на търсенето на частни самолети се случва в момент, когато елитът на климатичните алармисти със странната мания да поучава всички останали за климатичните пророчества, се е събрал на световна конференция посветена на промените в климата COP28 в Дубай.

Бил Гейтс отправи поредното си предупреждение за изменението на климата на годишната среща на ООН в Дубай в неделя. Той заяви: „Напредъкът в областта на климата се ускорява, въпреки че няма да постигнем най-високите си очаквания.“

Само че Гейтс и останалите представители на елита, които присъстват на COP28, не дават особено добър личен пример, тъй като вместо да пътуват с редовните самолетни линни те ползват частните си самолети. Разбира се, „елитът“ никога няма да се откаже от частните си самолети и мега-яхти, защото съществува двукласово общество, в което правилата, валидни за бедните работещи, за тях не важат.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Климатична криза ли? Тя е за бедните! Полетите с частни самолети от елита скочиха драстично

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!