Следвайте "Буднаера" в Телеграм

EUobserver: Редица страни от ЕС тайно подкрепят отказа на Унгария да обсъжда членството на Киев

Редица страни от Европейския съюз тайно подкрепят позицията на Унгария, която не желае да обсъжда членството на Украйна в Общността на предстоящата среща на върха, съобщава EUobserver, позовавайки се на дипломатически източници. 

По-рано Bloomberg съобщи, че унгарският премиер Виктор Орбан иска от ЕС да се откаже от обсъжданията на началото на преговорите за членство на Украйна в рамките на срещата на върха, която трябва да се проведе в Брюксел на 14-15 декември. Решението трябва да бъде взето единодушно от всички страни от Общността. 

Според източници реалното отношение на Австрия, Франция, Германия, Нидерландия и Словакия към членството на Украйна в ЕС е по-предпазливо от публичната им позиция. 

"Мисля, че Нидерландия, Словакия и Австрия са доста щастливи да се скрият зад Орбан. Дори подозирам, че той може да бъде тайно подкрепян от Германия", казва пред изданието дипломат от ЕС. 

Според него ситуацията с Орбан устройва Париж и Берлин, които искат да позволят на други да блокират присъединяването на Киев към ЕС. 

На 8 ноември Европейската комисия препоръча започване на преговори за присъединяване към ЕС на Украйна и Молдова, като обуслови приемането на преговорната рамка с изпълнението на няколко условия от страна на Киев и Кишинев. 

Официалното решение за започване на преговорния процес ще бъде обсъдено от държавните и правителствените ръководители на срещата на върха на ЕС в Брюксел на 14-15 декември. 

Източик: Агенция "Фокус"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: EUobserver: Редица страни от ЕС тайно подкрепят отказа на Унгария да обсъжда членството на Киев | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!