Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОАЕ обагриха небето си в цветовете на руското знаме в чест на пристигането на Путин. Той вече пътува за Рияд

Руският президент Владимир Путин завърши работното си посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и се отправя към Рияд в Саудитска Арабия, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Руският лидер пристигна на работно посещение в столицата на ОАЕ по-рано през деня. С него се срещна министърът на външните работи на ОАЕ Абдула бин Зайед Ал Нахаян. В церемонията участва и почетна караулна рота от Въоръжените сили на ОАЕ.

По случай пристигането на Путин в страната, небето над Абу Даби беше оцветено в цветовете на руското знаме.

След това той проведе разговори с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който по време на среща в Абу Даби заяви, че търговският оборот между Обединените арабски емирства и Русия, като в това число не се включва петрола, се е увеличил със 109% миналата година.

Лидерът на ОАЕ посочи, че страната очаква да продължи сътрудничеството с Русия в областта на енергетиката, инфраструктурните проекти и модерните технологии. Той също така високо оцени личната роля на Путин в развитието на отношенията между страните.

Самият руски президент отбеляза, че ОАЕ са се превърнали в основен търговски партньор на Руската федерация в арабския свят, а отношенията между двете страни са достигнали „безпрецедентно“ високо ниво.

В Катар „забравиха“ за президента на Германия. Чака половин час да го посрещнат. ВИДЕО

Официалният говорител на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 5 декември, че освен в Обединените арабски емирства руският президент ще посети и Саудитска Арабия. По време на посещението той ще обсъди предимно двустранните отношения и ще обмени мнения по международния и регионален дневен ред, включително палестинско-израелския конфликт. Песков посочи, че в дневния ред ще бъдат и въпроси, свързани с пазара на петрол.

Преди това Путин посети Саудитска Арабия през 2019 г. Работното посещение на руския лидер завърши със сключването на 21 споразумения, по-специално Хартата за сътрудничество на страните производителки на петрол. През същата година руският президент посети ОАЕ.

Путин бе посрещнат с почести в ОАЕ. Четири СУ-35C го охраняваха по пътя

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ОАЕ обагриха небето си в цветовете на руското знаме в чест на пристигането на Путин. Той вече пътува за Рияд. ВИДЕО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!