Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зеленски неочаквано отказа да говори на закрит брифинг пред Сената на САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски в последния момент е отказал да говори с американските сенатори чрез видеовръзка на закрит брифинг за отпускането на средства за допълнителна помощ на Киев. Това обяви лидерът на демократичното мнозинство в Сената на САЩ Чък Шумър, цитиран от АФП.

„Зеленски, между другото, няма да може да участва в брифинга. Нещо се случи в последния момент“, каза той пред репортери. Сенаторът не уточни причините за отмяната на речта на украинския лидер.

В понеделник Шумър заяви, че американските власти са поканили Зеленски да се обърне към сенаторите чрез видеовръзка на закрит брифинг. Шумър отбеляза, че очаква всички сенатори да присъстват на този важен брифинг. Според него в следващите дни Сенатът трябва да гласува отпускането на допълнителни средства за подпомагане на Киев.

Ръководителят на Службата за управление и бюджет на Белия дом Шаланда Йънг изпрати писмо до американските законодатели по-рано в понеделник. В него тя предупреди, че до края на календарната година САЩ ще бъдат напълно изчерпани от ресурси за оказване на помощ на Украйна, ако законодателите не одобрят проекта за финансиране, поискан от администрацията.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зеленски неочаквано отказа да говори на закрит брифинг пред Сената на САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!