Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не, тази снимка не показва магистрала в Германия, блокирана от електрически автомобили с изтощена батерия

Публикация на Stanislav Peev, която Буднаера препубликува бе опровергана от proveri.afp.com. Извиняваме се и благодарим за разбирането.

С увеличаването на броя на електрическите превозни средства по пътищата в световен мащаб и с идеите на Европейския съюз за забрана на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2035 г., електрическите автомобили често стават мишена на онлайн дезинформация. В началото на декември 2023 г. снимка на автомобили, затрупани със сняг, се разпространява в интернет с твърдения, че това са електромобили, заседнали на германска магистрала, след като ниските температури са довели до изтощаване на батериите на колите. Това обаче е подвеждащо. Снимката е от февруари 2011 г. и показва последиците от снежна буря в Чикаго в САЩ, когато движението е временно спряно. Вярно е, че ниските температури могат да повлияят на работата на батериите на електромобилите, а традиционните превозни средства с двигатели с вътрешно горене имат предимство, когато става въпрос за зареждане с гориво. Обширни експертни анализи и практически тестове показват от друга страна, че електромобилите, когато се използват правилно, са в състояние да функционират ефективно за продължителни периоди дори при тежки метеорологични условия. Цялата публикация: Не, тази снимка не показва магистрала в Германия, блокирана от електрически автомобили с изтощена батерия. | Провери">Не, тази снимка не показва магистрала в Германия, блокирана от електрически автомобили с изтощена батерия

Публикацията на Stanislav Peev във Фейсбук относно електрическите автомобили по магистралите в Германия е изтрита от Фейсбук страницата му.

---

Stanislav Peev: Днес в Москва е паднал толкова сняг, колкото от 70 години не е валял (пак заради гадното глобално затопляне).

Ама чистят хората (и то докато вали, уау), а не е като тук две седмици едни листа и клони да не могат да се извозят...

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!