Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: „Джо Байдън е разрушител на американската демокрация.“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че включването му в президентската надпревара е в известен смисъл „кръстоносен поход“ срещу унищожаващия демокрацията настоящ лидер на страната Джо Байдън. Това съобщава The Washington Post.

„Джо Байдън е разрушител на американската демокрация. Тази кампания е праведен „кръстоносен поход“, за да отървем нашата република от Байдън, престъпниците и администрацията на Байдън“, заяви той по време на реч пред свои поддръжници в Айова.

Тръмп също така обвини администрацията на Байдън, че се опитва да „задуши свободата на словото, да цензурира критиците си“ и да „криминализира инакомислието“. Той подчерта, че искат да имат пълен контрол върху социалния живот на американците: какво говори човек, каква кола кара.

„Обещавам, че ако ме върнете в Белия дом, тяхното управление ще приключи. Америка отново ще бъде свободна страна“, заключи бившият президент.

На 19 ноември, телевизионният канал NBC News съобщи, позовавайки се на свое проучване, че рейтингът на одобрение на президента Байдън е паднал до рекордно ниско ниво по време на мандата му като лидер на страната. Както посочва телевизионният канал, тя е спаднала с 40%, тъй като голяма част от населението на страната не подкрепя подхода на настоящия лидер към външната политика и позицията му по конфликта в Близкия изток.

Преди това, на 16 ноември, Economist писа, че възможността Доналд Тръмп да спечели президентските избори в САЩ става все по-реална. Според няколко социологически проучвания той изпреварва Байдън в колебаещите се щати. В едно от проучванията, публикувано от New York Times, 59% от гласоподавателите му се доверяват по отношение на икономиката, докато на настоящия президент – само 37%.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тръмп обяви "кръстоносен поход" срещу Байдън

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!