Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Aмерикански войници искат да свалят правителството на САЩ

78 военнослужещи са заподозрени, че извършват дейности, целящи и подкрепящи свалянето на собственото им правителство, разкрива годишен доклад на Пентагона. Документът, публикуван на 30 ноември от главния инспектор на министерството на отбраната на САЩ, твърди също, че 44 американски войници са заподозрени в подкрепа или участие в тероризъм през последната година. Като цяло 183-те обвинения в екстремизъм отбелязват 25% увеличение спрямо нивото от предходната година.

В допълнение към случаите, в които се твърди, че военнослужещите се застъпват за революция или подкрепят тероризма, проучването документира случаи на престъпна дейност на банди, насърчаване на широко разпространена дискриминация и застъпничество или участие в насилие за постигане на политически цели. Пентагонът предоставя своите данни за екстремизма на американските законодатели от 2021 г., годината, в която президентът Джо Байдън встъпи в длъжност и започна да изтъква заплахите, произтичащи от тероризма на бялото превъзходство.

Под натиска на министъра на отбраната Лойд Остин да изкорени екстремизма в армията Пентагонът издаде нови правила през декември 2021 г. за забранени дейности, вариращи от застъпничество за тероризъм до „харесване“ на екстремистки възгледи в социалните медии. Той също така нареди по-внимателни проверки по време на процеса на набиране на военни и създаването на разследващо звено, което да идентифицира потенциалните екстремисти в редиците.

Репресиите дойдоха в отговор на опасенията сред демократите заради бунта на Капитолия на 6 януари 2021 г., в който десетки военни ветерани и няколко войници на активна служба участваха в протест срещу признаването от Конгреса на победата на Байдън на президентските избори.

Последният годишен преглед на екстремизма твърди, че в американската армия има най-много предполагаеми случаи сред всички военни департаменти, като обвиненията са отправени срещу 130 войници. Военновъздушните сили имат 29 случая, докато военноморските сили и морската пехота имат по десет. Повече от 30% от тези твърдения са разследвани и е установено, че са неоснователни или необосновани.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Aмерикански войници искат да свалят правителството на САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!