Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сестрата на освободено от „Хамас“ дете: Научили са я да дава храна първо на другите, после на себе си


9-годишната Емили е усвоила неочакван за семейството й навик, докато е била в плен при "Хамас", стоп кадър: Канал 12

Сестрата на 9-годишното израелско момиче, Емили, което беше освободено от „Хамас“, разказа пред израелската телевизия „Канал 12“ за неочакван навик, който е придобила от палестинците: да предлага храна първо на другите, преди самата тя да почне да се храни.

„Когато яде, първо предлага на мен и на всички. Тя ми предлага, дори ако й кажа, че не искам. Тя казва: „Яж малко, за мен“, разказа сестра й Натали пред израелската телевизия. Водещата я попита дали е правила така преди отвличането, на което сестра й отговори: „Не“. Сестра й продължи разказа си: „Попитах дали те [“Хамас“] са се хранили заедно и са предлагали храна на тези, които са по-гладни. Тя кимна утвърдително”, разказа сестра й.

Това интервю бързо се разпространи в социалните мрежи и предизвика много коментари как е възможно детето, докато е в плен, да е усвоило такъв жест на състрадание от хората, които са го отвлекли. Даването на храна първо на другите е типичен арабски обичай, който е приет за традиция сред палестинците, ливанците, сирийците.

9-годишната Емили първоначално беше обявена за мъртва от Израел след атаката на „Хамас“ на 7 октомври, а баща й заяви пред CNN, че e приел с усмивка новината за смъртта й, защото по-лошото би било да страда в плен при „Хамас“, където е щяла да бъде изнасилена. По-късно обаче се разбра, че Емили е жива и е в плен.

„Хамас“ освободиха всички отвлечени жени и деца. В замяна Израел освободи палестински деца и жени, държани в израелски затвори.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сестрата на освободено от „Хамас“ дете: Научили са я да дава храна първо на другите, после на себе си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!