Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Западът мислеше, че ни е закачил технологично, но Русия се разкача доста бързо

Западните страни смятаха, че Русия никога няма да успее да се отърве от зависимостта си от техните технологии, но това се случва доста бързо, заяви руският президент Владимир Путин на среща с млади учени.

Нашите така наречени – поне така ги наричахме – партньори смятаха, че са ни закачили на такава технологична игла и че никога няма да слезем от нея. Но благодарение на усилията на хора като вас, вашите колеги, се оказа, че това е възможно. И не само възможно, но и се случва доста бързо„, заяви държавният глава.

Той отбеляза, че преди да се срещне с учените, е разгледал изложбата на проекта „Нашата лаборатория“ (проектът представлява база данни за научно оборудване, компоненти и консумативи, произведени в Русия и Беларус) и посочи, че това е много важна работа. Държавният глава цитира и думите на един от участниците в разговора, който каза, че по-рано руските учени са купували в чужбина, а сега са „принудени“ да купуват в Русия.

Да, това е важно. Защо? Защото се появи пазар за нашите производители на тези устройства. А щом има пазар, значи има и икономически стимул да се произвежда. Когато можеше да се купи всичко в чужбина, нямаше вътрешен пазар„, обясни Путин.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин: Западът мислеше, че ни е закачил технологично, но Русия се разкача доста бързо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!