Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Песков: Американоцентричният свят приключва

„Американоцентричният свят приключва и започва период на разнообразие, включително в международните икономически отношения“, каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред журналисти, съобщава ТАСС.

„Съединените щати са най-голямата икономика, но не и единствената, а световната икономика не се ограничава само до американската“, отбеляза Песков. Той подчерта, че „има икономика, която настига тази на САЩ и това е Китай. Има развиващи се икономики с техните нужди от енергийни ресурси. Все пак светът е много по-разнообразен от САЩ“.

„Москва е уверена, че антируските санкции на САЩ ще продължат дълго време и изгражда своята политика въз основа на това. Не се съмняваме, че тези санкции ще продължат много години. И ние изхождаме от това, изграждайки нашата собствена линия. Ние също не се съмняваме, че Съединените щати ще продължат да се опитват да оказват натиск върху цялата система на международните търговско-икономически отношения, стремейки се да разрушат съществуващия формат на тези отношения“, заяви Песков.

Той каза, че все още не е видял изявлението на помощник държавния секретар на САЩ по енергетиката Джефри Пайет пред Financial Times, който заяви, че Вашингтон възнамерява да направи всичко възможно, за да гарантира, че приходите на Русия от петрол и газ ще бъдат намалени наполовина до края на настоящето десетилетие. Според него санкциите срещу Руската федерация трябва „да се спазват през следващите години“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Песков: Американоцентричният свят приключва

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!