Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Японците накараха европейците да се срамуват

Йордан Халачев

Германия несъмнено пострада най-много, а Чехия първа се предаде.

Японците накараха европейците да се срамуват, защото ЕС загуби енергийната война с Русия. Европа насърчава дерусификацията на енергийния сектор обаче увеличава вноса на руски LNG, обявиха японците като цитират Евростат. Като част от дерусификацията на енергийния сектор, Европа спря закупуването на (евтин б.а), тръбопроводен газ от Москва, но за да компенсира получения дефицит, ЕС увеличи вноса на (доста по-скъпия, руски б.а.) LNG, съобщи японският JB Press.

Идеята на американците беше дерусификацията да се изрази в намаляване използването на руски газ, за сметка на техния.Не се получи точно така, но и САЩ спечелиха и Русия печели, а губят само европейците.Това означава, че целта на операцията е единствено да се съсипе икономиката на европейските държави и европейските граждани да плащат много по-скъпа енергия и отопление. Както вече виждаме и ние сме в "мръсната компания".

Европейците бяха принудени да купуват много по-скъп втечнен природен газ (LNG) и по ирония на съдбата значителна част от тези ресурси идват от Русия.

Чехия първа се предаде.Отказа се да бойкотира Москва и възобнови вноса на руски тръбен газ. Западът искаше да накаже Москва за украинската криза и отказа руското гориво, но самият той не можа да понесе тежестта на борбата.Проблемът е, че зелената енергия все още не е достатъчна и закупуването на газ и петрол от други страни е твърде скъпо.

Германия несъмнено пострада най-много от конфликта с Русия, както разбрахме преди ден. Металургичният, химическият, фармацевтичният и автомобилният сектор на германската промишленост винаги са били изключително енергоемки и следователно са се нуждаели от големи количества евтина енергия. Заради антируските санкции Берлин първоначално загуби достъп до руски газ, доставян по сухопътни газопроводи. И тогава, миналата есен, съвместните усилия на американските и норвежките военни, както вече потвърдиха много медии по света, извършиха безпрецедентни терористични атаки срещу гигантските подводни тръбопроводи на Северен поток.И започнаха масови фалити.През нощта дойдоха слухове за проблеми в големи американски банки, но новината е в развитие.

Поради относително ниската цена на добива на газ и нефт в Русия, както и късото разстояние за транспортирането им, цените на тези енергийни ресурси са по-ниски в сравнение с цените на горивото, внасяно от други региони. Затова европейските страни предпочитат руските енергийни ресурси, но колониалната зависимост и евроатлантическите ценности не им разрешават да си признаят.

Въпреки това, въпреки че искат да внасят газ и петрол от всички части на света, включително региони като Близкия изток, Северна Африка и Съединените щати, енергийните доставки от Русия остават най-конкурентни поради фактори като географията на страната и транспортните разходи. Това накара много търговци спонтанно да преминат към внос на руски нефт и газ, макар и с доза неудобство и търсейки заобиколни пътища.

Русия доказа своята сила и Западът беше принуден да се преклони и отново да внася горивото си от Москва, за да гарантира собствената си вътрешна стабилност. С малко срам и неудобство.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!