Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зеленски е говорил с Денков по телефона. Казал му е от какво има нужда

Украинският президент Володимир Зелеленски е разговарял по телефона с българския премиер Николай Денков от Запорожие. Това стана ясно от публикация на Зеленски в официалния му профил е Туитър, пише Дир.БГ

Двамата са говорили за текущите отбранителни нужди на Украйна и по-специално укрепването на способностите на украинските ВВС и артилерията.

Министър-председателят на България Николай Денков, президентът на Украйна Володимир Зеленски и до тях Мария Габриел

Докато бях в Запорожие, разговарях с българския министър-председател Николай Денков и му благодарих за силната му реч в Европейския парламент, както и за принципната позиция на неговото правителство за подкрепа на Украйна. Помощ за защита. Информирах министър-председателя за текущите отбранителни нужди на Украйна, особено по отношение на укрепването на нашите военновъздушни сили и артилерия. Присъединяването на Украйна към ЕС. Подчертах важността на единството в подкрепа на европейската интеграция на Украйна, както и на 50 милиарда евро многогодишна помощ„, пише Зеленски в Туитър.

Украинският президент съобщава още, че е поканил и България да изпрати свой представител на следващата среща на съветниците по националната сигурност и външната политика за по-нататъшното прилагане на украинската „формула за мир“, която е насрочена за началото на следващата година.

В последващ пост в Туитър Зеленски съобщава, че е обсъдил текущите отбранителни нужди на Украйна, по-специално укрепването на способностите на украинските ВВС и артилерията, и с лидерите на а Германия Олаф Шолц, на Великобритания -Риши Сунак и заключава:

„Имаме причини да сме благодарни на нашите партньори. Всички наши споразумения се изпълняват. Координирахме и нови съвместни стъпки за защита на нашите хора, нашата Европа и международния ред“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зеленски е говорил с Денков. Казал му е от какво има нужда

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!