Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турция не гледа към ЕС и подаде заявка за членство в БРИКС, а Борел се опитва да поставя условия?

Йордан Халачев

Турция не гледа към ЕС и подаде заявка за членство в БРИКС, а Борел се опитва да поставя условия?

Турция отдавна не се натиска за Европейския съюз, а още през 2022 г. подаде заявка за членство в БРИКС.Обаче Жозеп Борел и еврокомисаря Оливер Вархей стават смешни с опитите си да натискат Турция да прекрати заобикалянето на санкциите срещу Русия и всички дейности, които не зачитат суверенитета на страните членки на ЕС.

Тия двамата се изхвърлят в специален доклад за отношенията между ЕС и Турция и условията за сближаване на двете страни.Ако Турция спазела тези изисквания, от Брюксел препоръчват възстановяване на двустранните диалози на високо ниво, които бяха спрени през 2019 г.

БРИКС е нож в гърба, както на САЩ, така и на ЕС. Повече от 40 държави кандидатстват за БРИКС, съобщи първият дипломат на Южна Африка, отговарящ за отношенията с блока Анил Суклал, цитиран от "Ройтерс".Там бяха 70 държави от цял ​​свят.Дори и Франция се опита да пропълзи в БРИКС, но незабавно бе отхвърлена от Москва.

Макрон, който поиска да присъства на среща на върха на БРИКС в ЮАР, получи обиден политически ритник от африканската държава, която се съобрази с Русия.

Припомням, че на 10.11.2023 г. ЕС за първи път отбеляза, че Турция се е отдалечила значително от Европейския съюз и не може да се обмисля отварянето или затварянето на глави.

Турция е на път да напусне и Съвета на Европа! Последните събития показват, че тя скоро може да престане да бъде член на организацията, пише "Икономист".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!