Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Диктатурата на хегемона се клати, Русия се бие за свободата на целия свят

В момента Русия се сражава за свободата на целия свят, а не само на своята страна. Това заяви президентът на РФ Владимир Путин на заседание на Всемирния руски народен събор (ВРНС), цитиран от руските медии, пише „Фокус“.

„Сега се сражаваме за свободата не само на Русия, но и на целия свят. Ние открито говорим, че диктатурата на хегемона – виждаме това, всички сега го виждат – се клати, тя се разпада, както се казва, в хаос е и е просто опасна за околните“, цитира Путин официалният сайт на Кремъл.

Според президента Русия сега е „в челните редици на създаването на по-справедлив световен ред“„И искам да подчертая: без суверенна, силна Русия не е възможен траен и стабилен световен ред“, добави той.

Руският лидер припомни още, че Световният руски народен съвет е създаден през 1993 г., в труден и преломен момент за страната, когато успя да „обедини около общи цели представители на Руската православна църква, други религиозни организации, политически партии и движения, културни дейци, учени, предприемачи, хора с различни възгледи, вярвания, националности, но обединени в главното – в твърдата си патриотична позиция.

По-рано на форума той заяви, че западните държави се стремят да разчленят и ограбят Русия. 

Междувременно Путин каза, че в момента в Руската федерация има система за подпомагане на семейства с деца, каквато не е съществувала досега, съобщава „Известия“.

„Подготвили сме цяла програма, каквато вероятно никога не е имало в историята на нашата страна“, заяви държавният глава и отбеляза, че има още много да се работи в тази насока.

„Съгласен съм, че все още има какво да направим, за да подобрим условията на живот на многодетните семейства и на семействата с деца като цяло. Както със сигурност виждате, държавата постоянно обръща внимание на това“, посочи президентът.

На 22 ноември членът на Комисията по труда, социалната политика и въпросите на ветераните в Държавната дума Светлана Бесараб заяви, че освен капиталовите фондове за майчинство, в Русия има и други мерки в подкрепа на децата, майчинството и бащинството, като например единни детски надбавки, топла храна в училищата от първи до четвърти клас, а за многодетните семейства се осигурява топла храна за децата независимо от възрастта им.

На 14 ноември, руският вицепремиер Татяна Голикова съобщи за изпълнението на националния проект „Демография“, че над 373 хил. руски семейства са получили помощи за майчинство през първите девет месеца на 2023 г.

В началото на ноември от Обществената палата на Руската федерация съобщиха за „Известия“, че предлагат да се въведат „бащински“ или „многодетни“ капитали в размер на 1 милион рубли, които ще се отпускат при раждане или осиновяване на трето и следващи деца в едно семейство. Той ще бъде допълнение към вече съществуващото майчинско подпомагане при раждане на дете.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин: Диктатурата на хегемона се клати, Русия се бие за свободата на целия свят

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!