Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шефът на енергийната комисия в Германия: Да увеличим доставките на руски газ!

Германия трябва да увеличи доставките на енергия от чужбина, включително Русия, за да намали цените на електроенергията в страната. Това мнение изрази ръководителят на комисията по опазване на климата и енергийни въпроси на Бундестага Клаус Ернст.

Според него резултатът от санкциите срещу Русия е „взривно покачване на цените на енергията, рязък спад на производството в енергоемките отрасли и свиване на германската икономика“. В изявление на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter) Ернст отбелязва, че икономическите санкции „нараняват нас повече от Русия, чиято икономика расте“. В тази връзка той призовава властите на страната да увеличат доставките на „енергия, включително от Русия“, което ще намали цените на енергията в Германия.

Според депутата със санкции срещу Москва „германското правителство застрашава нашия просперитет“. „Имаме нужда от преговори, а не от все повече оръжия и нови санкции!“ – подчертава Ернст.

Според резултатите от проучване на Германската търговско-промишлена камара (DIHK), публикувано на 29 август, 52% от повече от 3,5 хиляди анкетирани фирми съобщават за „отрицателно или много отрицателно“ въздействие върху собствения им бизнес от избрания курс от ръководството на страната за постигане на климатична неутралност. Според заместник-генералния директор на DIHK Ахим Деркс много германски компании са силно загрижени за „недостига на енергийни доставки в средносрочен и дългосрочен план“ и съмненията им относно собствената им конкурентоспособност са „по-големи от всякога“, припомня ТАСС.

След началото на руската спецоперация в Украйна Германия реши да се откаже от вноса на руски енергийни ресурси. Германия вече не получава руски петрол по тръбопровода „Дружба“, както и руски газ по тръбопровода „Северен поток“ поради саботаж на съоръжението.

Проучване на швейцарската консултантска фирма Prognos показа, че цените на електроенергията в Германия ще останат високи през следващите години, ако доставките на руски газ за републиката не бъдат възобновени изцяло.

КритичноБГ обаче напомня, че вчера министърът на външните работи на Русия каза: „Руската федерация ще „помисли десет пъти“, ако Европа предложи възстановяване на отношенията“. Цялата новина, можете за плочетете: ТУК

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шефът на енергийната комисия в Германия: Да увеличим доставките на руски газ!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!