Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рябков: САЩ засилиха усилията си да организират преврат в Русия. Може да скъсаме дипломатическите си отношения

Съединените щати все повече се фокусират върху смяната на властта в Русия и организирането на вътрешни сътресения в страната, заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков. Това заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

„Билд“: Огромни проблеми и недоволство в украинската армия

"Съединените щати не само разгърнаха хибридна война срещу Русия, която очевидно се води до последния украинец и в която задачата за нанасяне на стратегическо поражение на Русия не е отменена, но и демонстрират все по-голямо внимание към смяната на властите тук и организирането на вътрешни безредици", каза заместник-министърът.

Според него при тези условия конфронтационният сценарий между Москва и Вашингтон се е превърнал в "даденост, от която трябва да се изхожда". В същото време Рябков не изключи, че по-нататъшна ескалация от страна на САЩ може да доведе до скъсване на руско-американските дипломатически отношения.

"Диапазонът от възможности за избор, като се има предвид настроението във Вашингтон, не е голям. Негативният вариант е по-нататъшна ескалация, до скъсване (на дипломатическия фронт) на изключително изтънелите двустранни отношения. Или по-малко драматичен вариант: пълно сдържане на Русия и Китай с елементи на диалог, съчетан с активни опити за разцепване на световното мнозинство, което не е съгласно с основания на правила западен световен ред", обясни руският заместник-министър на външните работи.

Рябков добави, че не би искал да прогнозира кое ще надделее в политиката на САЩ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Рябков: САЩ засилиха усилията си да организират преврат в Русия. Може да скъсаме дипломатическите си отношения | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!