Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Терзиев се хлъзна по непочистена улица в София по време на първа копка на нова метростанция

Николай Марков: Кметът на Държавна сигурност в трета част на балета "Лебедово езеро" от Чайковски. Сценография - Демократична България.

Пирует с двойно салто и преплитане на червата - за първи път на софийска балетна сцена...

Новата метростанция, началото на чието строителство Терезиев постави с подхлъзване, ще е част от шесткилометровото разширение на третата линия, на която ще има 6 станции. Очаква се то да бъде пуснато в началото на 2027 година и да се ползва от 75 000 души

Столичният кмет Васил Терзиев почти падна в снега, докато хвърля бутилка с шампанско. Той направи първа копка на нова метростнация в близост до „Арена София“ и "София Тех парк".  

Терзиев се подхлъзна на непочистен от снега в събота участък в момента, когато насочи празничната бутилка към лопата на багера.  

Ритуалът за чупене на бутилка в багер е въведен у нас от Бойко Борисов като столичен кмет, припомня "Гласове". Той прекрои ритуала „кораб - шампанско“ и за първи път разби бутилка пенливо вино в кофата на багер през декември 2008 г., преди първата копка за разширението на софийското метро - на бул. „Мария Луиза“ и ул. „Ген. Столетов“. 

Новата метростанция, началото на чието строителство Терезиев постави с подхлъзване, ще е част от шесткилометровото разширение на третата линия, на която ще има 6 станции. Очаква се то да бъде пуснато в началото на 2027 година и да се ползва от 75 000 души. 

На събитието присъстваха още министърът на транспорта Георги Гвоздейков, кметът на район „Слатина“ Георги Илиев, директорът на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев, областният управител на София Вяра Тодева, ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Бойко Благоев, общинския съветник от ГЕРБ Георги Георгиев. 

Разширението на третата линия е през кварталите “Гео Милев” и “Слатина” до “Цариградско шосе” и Окръжна болница. То е с дължина 6 км и ще има 6 метростанции. Участъкът ще осигури връзка през центъра на “Младост 1” и “Цариградско шосе” със западните квартали “Овча купел” 1 и 2 и “Горна баня”, както и с другите две метролинии. Чрез тях жителите на източните квартали ще имат бърза връзка с Централна жп гара, летището и центъра. Очаква се участъкът през “Слатина” да е готов през втората половина на 2026 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Васил Терзиев и Георги Гвоздейков дадоха начало на строежа на новия лъч на метрото (снимки) | Днес.dir.bg

Васил Терзиев се хлъзна по непочистена улица в София по време на първа копка на нова метростанция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!