Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев заплаши да наложи вето на бюджета, ако Пеевски и Борисов не озаптят Асен Василев

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“ – това коментира пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

„Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лева дълг. Постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред нашите европейски партньори. Но недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс, тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна за текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това отваря широко и възможност за злоупотреби“, подчерта държавният глава.

Радев призова разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра. Посочи, че досега президент не е налагал вето на държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, той не изключва и такъв вариант.

Радев изрази своята благодарност към всички екипи от различни структури и звена на Българската армия и доброволци, които „не чакаха от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радев заплаши да наложи вето на бюджета, ако Пеевски и Борисов не озаптят Асен Василев - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!