Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Милионите, които всяка община плаща за снегопочистване, не са за почистване, а за усвояване

Минавам да внеса едно уточнение за заблудените електорални единици: милионите, които всяка община плаща за снегопочистване, не са за почистване, а за усвояване. Поради тая причина и нямате право да искате да се почисти снега до асфалт или пък тротоарите да се чистят. Колкото - толкова! Кметът и съветниците и те хляб трябва да ядат!

Само за сведение: примерно за миналата година 2022 Столична община се е почиствала от снега за 27 800 000 лева. Тази година са 29 500 000 лева. Мда, за милиони става дума. За тези пари едни чистачки с метли всяка снежинка с пинсета могат да я хванат. В тези пари са включени и едни пари за дежурство, които са напълно излишни и просто се усвояват от наши хора. Не наши, на народа, а наши на различните политически търтеи в общината. Гледайте техническите показатели на снегорините, видът им като излезли от филм от 90-те години на миналия век и резултатите, след като минат през снега и установете с колко точно ви КРАДАТ! 

Та слезте малко от телевизорите и не се сърдете. Избрахте си такива. Някоя електорална единица от гласуващите попита ли кандидатите как смятат да организират зимното почистване, каква ще бъде план-сметката за чистота, която ще предложат за гласуване, на какви показатели ще трябва да отговаря техниката. Убедена съм на 100 %, че не! Ами какво да кажа, освен, че там, където има овце, има и вълци. 

И ще завърша с един съвет: не се оплаквайте, и без това нищо не можете да направите вече, то баба ви само след снегорини е ходила в снега!

Елена Гунчева-Гривова

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Милионите, които всяка община плаща за снегопочистване, не са за почистване, а за усвояване

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!