Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутат от партията на Зеленски: Борис Джонсън дойде в Киев, каза, че няма да подписваме нищо с Русия и просто ще воюваме


Борис Джонсън в Киев със Зеленски, снимка: Офис на президента на Украйна

Войната в Украйна можеше да приключи още през пролетта на 2022 г., ако Украйна се беше съгласила на неутралитет, каза Давид Арахамия, ръководител на парламентарната група на партията на Володимир Зеленски „Слуга на народа“.

Боян Чуков: Основен геополитически противник на Москва към днешна дата е Лондон

В интервю за YouTube канала „Мосейчук +“ политикът заяви, че Русия се нуждае от ангажимент от Киев да не се присъединява към НАТО. Основното искане на Русия е било това – неутралитет за Украйна, какъвто статус доскоро имаше и Финландия, каза Арахамия. Украйна не се съгласи, тъй като най-малкото щеше да се изисква промяна на конституцията, обясни политикът. Той заяви, че присъединяването към НАТО е записано в конституцията на Украйна.

Попитан защо Киев отказа да се съгласи с условията на Русия, Арахамия отговори, че това решение е повлияно и от тогавашния британски премиер.

„Освен това, когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън дойде в Киев и каза, че няма да подписваме нищо с тях и просто да се воюваме“, обясни Арахамия.

Депутатът беше член на украинската делегация в преговорите с Русия. Първият кръг от преговорите се проведе на 28 февруари 2022 г. в Беларус, вторият – в края на март в Истанбул.

„Не мисля, че догодина изобщо може да има избори: нито президентски, нито парламентарни, нито местни“, каза още депутатът.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на 6 ноември, че във военно време е нецелесъобразно да се говори за избори през 2024 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Депутат от партията на Зеленски: Борис Джонсън дойде в Киев, каза, че няма да подписваме нищо с Русия и просто ще воюваме

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!