Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър Стоянов уличи в не 1 лъжа К.Петков

Кирил Петков не е натискал само министъра на електронното управление заради 640 млн.лв., които да минат встрани от закона – без поръчки, за което на него и на децата му е назначена държавна охрана. Може би това е един от ключовете защо лидерът на управляващата ПП има зъб на МВР. И това е очевидна улика защо многократно е притеснявал и вътрешния министър Калин Стоянов с натиск.

Това стана ясно от задочен спор в ефира на Нова между двамата, като Стоянов се обади удивен от поредната порция лъжи на К.Петков – човекът, нарушил закона с измама още за първото си назначение като министър.

Досега К.Петков твърдеше, че само веднъж се е срещал, за да „интервюира” преди съставянето на правителството, и е говорил пак веднъж със Стоянов. Глупава и лесно проверима лъжа. Както се разбра от думите на вътрешния министър: "Срещата между мен и Кирил Петков не е била една – те бяха няколко, в Министерството на вътрешните работи (б.р. всяка среща на министър на ВР се описва детайлно, има и записи от камери). Освен срещите, имаше и множество телефонни разговори (б.р. също лесно доказуемо по обозначенията във всеки телефон), в които господин Кирил Петков се опитваше да се намесва в дейността и кадровата политика на МВР." Това разкри Калин Стоянов и добави, че е имало разговори за назначаване на служители на ръководни постове, както и „убеждаване” да не се уволняват директори, които министърът е мислел да съкрати.

Дали именно този непозволен в демокрация натиск беше дал повод в знаменития запис от събрание на ПП на лидерите на партията да заявят, че „НАШЕТО МВР ПРАВИ ИЗБОРИТЕ” и на това ли дължат сензационни обръщания на резултати на втори тур и победата с 1,3% или 2 бюлетини на секция в София?

„В много телефонни разговори Петков опитваше да се намесва в дейността и кадровата политика на МВР", каза вътрешният министър Калин Стоянов пред Нова телевизия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Министър Стоянов уличи в не 1 лъжа К.Петков | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!