Следвайте "Буднаера" в Телеграм

800 лв. на провокатор, за да окървави протеста срещу БФС, защо никой не пита истински отговорния главен секретар на МВР?

В политическа кампания срещу вътрешния министър, а не срещу истинския отговорник – оперативния шеф на МВР - главния секретар, се превърна отразяването на протеста против ръководството на БФС. Само БНТ показа хвърляните по полицаите едри камъни и късове пътна настилка, бордюри, павета, а също така небезобидни бомбички и друга пиротехника. Предизвикали естествена реакция, която на фона на адреналина от струпването на многолюдна тълпа и агресия, в отделни случаи се изроди в непозволени действия.

Фактът, че повече от половината от пострадалите са полицаи също е показателен, при положение, че по численост униформените са едва една-трета от броя на протестиращите.

МВР вече оповести, че не толерира насилието над мирни граждани, но и над полицаи. За първи път от години самото министерство толкова спешно се задейства по разкриването им. Но и похвали онези свои служители, които с риск за живота си, се изправиха срещу озверяла тълпа от ултраси, които не само плюят и обиждат, но и замерят, взривяват, палят, рушат обществена собственост – законът оправомощава срещу такива ругатели на правовия ред да бъдат предприемани крути мерки.

Правови действия в правова държава. Далеч от осакатяването, ослепяването и други форми на насилие, за които френските полицаи и жандармеристи бяха не порицани, а хвалени от президента Макрон, който не си и помисли да иска оставка на своя вътрешен министър, при протестите на жълтите жилетки в Париж, също използвани и за провокации.

По данни на МВР в основната бойна група протестиращи, уж мирно, е имало немалко платени провокатори, получавали „хонорар” от 800 лв. на глава, за да окървавят протеста.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 800 лв. на провокатор, за да окървави протеста срещу БФС, защо никой не пита истински отговорния главен секретар на МВР? | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!