Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Официално откриха напълно обновената жп гара в Стара Загора (снимки)

"Голямата цел е да развиваме железопътния транспорт с най-бързи темпове и да вложим всички усилия той да не изглежда по начина, по който го заварих", заяви министър Георги Гвоздейков

Радостина Димитрова

Напълно обновената железопътна гара в Стара Загора беше официално открита на тържествена церемония, предава БТА.

Гаровият комплекс е изцяло реновиран, извършен е основен ремонт на приемното здание, пространството около гарата, подлезите и перонните покрития.

Снимка: БТА

По време на проекта инсталациите и системите са осъвременени, повишена е енергийната ефективност на сградата с цел да се създадат комфортни условия за гражданите. Гарата вече разполага с четири асансьора, за да бъде осигурен достъп до всички нива на хора с намалена подвижност.

Снимка: БТА

"Много е важно да отбележим, че железопътният транспорт има огромен потенциал в Европа, в България и в света и ние трябва да го използваме на всяка цена, за да постигнем едно модерно, качествено и ефективно обслужване на всички пътници в България", заяви по време на откриването министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Снимка: БТА

Той посочи, че "ние трябва да направим всичко възможно да използваме този потенциал както и да вложим всички усилия този транспорт да стане приоритет и да стане транспорт номер едно в България".

Гвоздейков припомни, че Стара Загора се намира на важен кръстопът, който обслужва коридорите север-юг и изток-запад.

"Голямата цел е да развиваме железопътния транспорт с най-бързи темпове и да вложим всички усилия той да не изглежда по начина, по който го заварих", допълни транспортният министър.

Снимка: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Официално откриха напълно обновената жп гара в Стара Загора (снимки) | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!