Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: ЕС се нуждае от радикална реформа или ще се разпадне

Макар че Унгария би искала да остане част от съюз на суверенни държави, лошите решения на Европейския съюз могат да доведат до неговия крах. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан на конгреса на своята партия „Фидес“, пише ReMix.

Орбан беше преизбран за председател на партията, но която е начело повече от 20 години – от май 2003 г. В речта си той изрази намерението си Унгария да продължи да устоява на натиска срещу всякакви идеологически течения, които са чужди на нацията.

„На пръв поглед всеки може да види, че Унгария устоява на всички видове натиск. Тя устоява и на военните миражи, на джендър натиска, на зелените идеологии с все по-якобинските симптоми и на Сорос-шмекерите, които атакуват едновременно от Брюксел и Вашингтон“, заяви унгарският премиер пред участниците. Той добави, че е убеден, че страната „трябва да каже „не“ на брюкселския модел на Европа“.

„Нашият интерес е да запазим Съюза заедно. Съюзът не трябва да бъде напускан, а променян, но това е възможно само ако има радикални промени в Брюксел. В противен случай ще дойде краят. Ако продължава така, Съюзът няма да се взриви, а просто ще се разпадне“, предупреди Орбан.

Той подчерта, че днес нито държавите членки, нито Комисията изпълняват задълженията си, а Брюксел безскрупулно нарушава собствените си правила. Междувременно унгарският модел работи, а политиката на консервативното правителство на Орбан се оказа жизнеспособна алтернатива.

„Нашата сила, нашата надежда, нашето самочувствие се подхранва от факта, че ние, унгарците, имаме собствен план. Имаме контрамодел, който сме изпробвали и който работи“, каза той и добави, че все повече хора завиждат на това, дори и да не смеят да го кажат. „Французите и германците биха дали половината от живота си, за да могат отново да бъдат страна без мигранти.“

Унгарският лидер изтъкна и успехите, които администрацията му е постигнала в насърчаването на благоприятни за семейството политики, привличането на чуждестранни инвестиции и наблюдението на устойчива екологична трансформация.

„Това е нещо, с което Западът не може да се похвали“, добави той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Орбан: ЕС се нуждае от радикална реформа или ще се разпадне

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!