Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев пред „Киев Индипендънт": Изказванията на Румен Радев няма да повлияят на подкрепата ни за Украйна

Автор: БНР

Изказванията на президента Румен Радев няма да повлияят на подкрепата от страна на България, която е парламентарна република. Това посочва българският министър на отбраната Тодор Тагарев пред „Киев Индипендънт". Украинското издание публикува материал как „съветските запаси на България и голямата отбранителна промишленост може да са ключови за успеха на Украйна.“. 

"Уолстрийт джърнъл": Време е да се приключи със заблудата за поражение на Русия

Украинското издание цитира българския министър на отбраната, който отбелязва, че „кабинетът се различава значително от позицията на президента" по темата за Украйна и уверява, че правителството определя политиката спрямо Украйна. „Всичко е в ръцете на кабинета“, посочва Тагарев пред изданието. Правителството не обсъжда с президента Радев военната помощ, която изпраща на Украйна. Пред „Киев Индипендънт“ министърът на отбраната припомня съвместната инициатива на България, Турция и Румъния за премахване на мините, попаднали в икономическите зони на трите държави.

„Искаме да направим корабоплаването по-безопасно, но не и да дава повод за ескалация на конфликта в Черно море", припомня думи на Тагарев изданието. Въпреки провокациите, Тагарев смята, че все още "това не е пряка заплаха за териториалната цялост или възможност за агресия срещу член на НАТО", пише „Киев Индипендънт". Пред изданието Тодор Тагарев заявява, че Русия „наруши всички международни норми“ и „унищожава международната архитектура за сигурност“. Според министъра подкрепата на Украйна е от стратегически интерес за България, а все повече българи подкрепят Украйна.

Източник: БНР

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев пред „Киев Индипендънт": Изказванията на Румен Радев няма да повлияят на подкрепата ни за Украйна | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!