Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руското правосъдно министерство иска движението ЛГБТ да бъде признато за екстремистко

В дейността на движението на територията на Русия в съответствие с чл. 1 от федералния Закон за противодействие на екстремистката дейност са установени признаци и прояви с екстремистка насоченост, вкл. подбуждане на социална и религиозна вражда

Руското правосъдно министерство внесе иск във Върховния съд за признаване на движението ЛГБТ за екстремистко и за забрана на дейността му в Русия, съобщи ведомството, цитирано от ТАСС. 

"В изпълнение на правомощията на министерството на правосъдието на Русия във Върховния съд беше внесено административно искане за признаване на Международното обществено движение ЛГБТ за екстремистко и за забрана на дейността му на територията на Русия", заяви министерството на сайта си. 

Допълва се, че в дейността на движението ЛГБТ на територията на Русия в съответствие с чл. 1 от федералния Закон за противодействие на екстремистката дейност са установени различни признаци и прояви с екстремистка насоченост, включително подбуждане на социална и религиозна вражда, предаде БТА. 

Делото за разглеждане на иска е насрочено за 30 ноември.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руското правосъдно министерство иска движението ЛГБТ да бъде признато за екстремистко

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!