Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителство което пълзи НЕ ПАДА! Петков отговори на Пеевски Магнитски: Не ни е страх да падне правителството. Няма да отстъпим за дерогацията!


Васил Петев: Издишай, бе, Киро! Издишай! Че мозъкът ти умря. От тая голяма надморска височина…

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски от ефира на БТВ.

"Нека прочетат този знак - нас не ни е страх да падне правителството", каза Петков в коментар на думите на Пеевски след блокажа по вота на недоверие.

"Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не рушат евроатлантическото парламентарно мнозинство, което ще застраши евроатлантическото правителство с коалициите, които направиха по места с "Възраждане" и БСП. Това не може да се случва", заяви по-рано през деня Пеевски. И посочи - "Това е вечерта на знаците".

"Мога ли да им дам обратен знак. Той е вярвайте ни. ПП - ДБ няма да вкарат страната в риск. Не ни притесняват техните знаци и не се съобразяваме с тях, защото вярваме, че това, което сме предложили е най-доброто", каза в предаването "Лице в лице" Кирил Петков. 

"Нека прочетат този знак - нас не ни е страх да падне правителството, защото сме обещали на българските граждани да пазим техните интереси", повтори Петков. 

Ние утре ще бъдем в залата, от тях зависи дали ще оцелее правителството, каза съпредседателят на ПП по адрес на ГЕРБ и ДПС, отговаряйки на въпроса ще оцелее ли утре правителството. 

Ако искат утре да гласуват против правителството - да го правят. Ние няма да вкараме България в криза, каза още веднъж той.

ДПС и ГЕРБ са една партия, те работят заедно. Разделянето им в голяма част от политиките е просто въпрос на имена. Това, което се случва между нас и ДБ е същото, което се случва между ГЕРБ и ДПС, е тезата на Кирил Петков. 

Всички български граждани трябва да знаят, че като гласуват за ГЕРБ, гласуват и за ДПС. Така, както, когато гласуват за нас, гласуват и за ДБ, каза още той. 

Кирил Петков отговори и на въпроси, свързани с твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че му е звънял, за да иска подкрепа за Васил Терзиев в София. Иначе правителството падало. 

Аз не съм звънял на Бойко Борисов, той ми звънна, каза Петков. И посочи, че в разговора е казал на Борисов: "Доста опасно е да имаме Ваня Григорова за кмет на София". 

Разговорът в студиото започна с темата "Лукойл" и дерогация.

За три дни не може да се договори петрол. Може рафинерията да спре, цитира експерти Петков. 

Днес вкарахме решение с дата не по-рано от 1 март, не по-късно от 15 март. Това беше решението, което ни предложиха експертите, каза за дерогацията Кирил Петков.

"Министърът на финансите очаква близо 400 милиона приходи от "Лукойл", защото те най-после си плащат всичко. Но правейки шок в системата, те няма да могат да плащат. Ако няма печалба, няма как да се плащат данъците. В момента ние се отказваме от приходи в бюджета, вкарваме риск в системата. И всичко това го правим, защото си играем на политически игрички. Те още не могат да преглътнат загубата в София и във Варна", е неговата логика.

"Те видяха един политически капан, който искаха да сложат на правителството. От една страна да сложат нереалистичен срок и да кажат - "Коалиция Путин". Другото - ако се съгласим, цените да хвръкнат и да има протести", продължи да излага тезата си Кирил Петков. 

Ние сме абсолютно съгласни, че, ако някой е направил измама и някой в "Лукойл" си е позволил да прави шашми, ние сме твърди, коментира той информацията в "Политико" за незаконен износ от рафинерията.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!