Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Терзиев и шефовете на МВР са основните виновници за пролятата кръв на фенове и полицаи в София – Терзиев започва много лошо мандата си

Васил Терзиев е основен виновник за войната на агитките с полицията в София миналата вечер. Той е подценил ситуацията и е издал разрешително само за един протест, събрал всички агитки на едно място. Това е затруднило максимално МВР, а когато агитките с историческата омраза се сбиха вътре в тълпата помежду си, положението излезе извън контрол. Бе запален и напълно разграбен полицейски минибус. Кой ще понесе отговорността и зад КОЙ се крие кметът?


Всички стотици леко и тежко ранени полицаи и граждани ще лежат на съвестта на кмета, но само на нея ли. Няма ли прокуратура?

Сарафов спи ли или гледа мача и ексцесиите по телевизията. Именно прокуратурата трябва да се задейства веднага и да разследва за престъпно нехайство кмета, който, стресиран, при вида на бясната тълпа взе да нарича полицаите „колеги“. Сигурно, защото ги има за колеги на баща си и дядовците си, които са генерали и милиционери от Държавна сигурност. Има разрушено имущество – подпален и разграбен полицейски бус, множество частни автомобили, общинска инфраструктура, кофи за боклук, табели. Щетите ще се оценяват тепърва на всички нива.

МВР също има допуснати грешки – как е възможно при 1600 мобилизирани полицаи и жандармеристи нещата така да излязат извън контрол. Прекомерното полицейско насилие особено върху граждани, вадени насила от заведенията, побоя над безпомощни и легнали на земята хора също трябва директно да отиде в ръцете на прокуратурата. За първи път бе използввно водно оръдие срещу тълпата.
Основната грешка остава тази на кмета. Ако Терзиев и екипът му (въобще има ли такъв?) бяха премислили, никога само една агитка (тази на ЦСКА) нямаше да получи разрешително за протест заедно с други вражески агитки. Правилната тактика беше протестът да се раздели на поне два протеста и на едно място да не се струпват агитките на ЦСКА и Левски, Ботев и Локомотив.
Отделно е имало информация и за платени провокатори, които са вътре в тълпата, за да окървавят протестите по политически причини и да търсят умишлено стълкновение с органите на реда и проливането на кръв. Защо МВР не е работило профилактично с криминалния контингент или с поръчителите. Неслучайно ден преди протеста и веднага след него в социалните мрежи с микс от политически и футболни послания се появи бившият собственик на ЦСКА и Левски Васил Божков. Черепа е човекът, който изцяло плати протестите и острите мероприятия в тях срещу МВР през лятото на 2020 години с цел дестаблизиране на властта в държавата.

Васил Терзиев започва много лошо мандата си. С личната вина на Терзиев центърът на София бе полуразрушен, а жертвите от двете страни напълниха спешните отделения на болниците. Чутовен гаф на старта на мандата на Терзиев, който не вещае нищо добро за столичани.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Васил Терзиев и шефовете на МВР са основните виновници пролятата кръв на фенове и полицаи в София - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!