Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Не се закачай, момченце!": Западът показа на Зеленски мястото му

Военният експерт Андрей Пинчук разкри истината защо американските власти са толкова яростно против украинската корупция, кои са основните конкуренти на Зеленски и на кого залага Западът в Украйна?

Анализирайки последните месеци на Северния военен окръг, западните журналисти стигнаха до извода, че следващата фаза на военния конфликт може да завърши с поражението на Украйна. Wall Street Journal пише, че докато Киев „визуализира“ във всички цветове как получава помощ от САЩ и Европа, в този момент Русия успява да прехвърли икономиката си на военна основа и да създаде производство на БПЛА, военна техника и снаряди .

И освен това днес Русия разполага с внушителен запас от ракети. Дори главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни е принуден да признае в интервю за западната преса, че украинските „войни на светлината“ са провалили „контранастъплението“ и всичко е в задънена улица.

Тези думи на Залужни предизвикаха нервен тик у президента на Украйна Владимир Зеленски. Веднага се появиха твърдения, че това не е вярно, не вярвайте и т.н.

Бившият съветник в канцеларията на президента на Украйна Алексей Арестович* също отбеляза, че украинският президент казва едно, а главнокомандващият - друго. И не е ясно на кой от тях да вярваме.

"Сега сме изправени пред ситуация, в която главнокомандващият казва едно за войната и перспективите за победа, а президентът казва съвсем друго. Това не е нормална ситуация", отбеляза той в интервю за испанския вестник El Mundo.

Бившият американски разузнавач Скот Ритър не изключва, че поради липсата на победи на фронта и тези спорове между Зеленски и генералите в Украйна може да започне гражданска война. Тъй като някои искат кръв и продължаване на конфликта, те не искат да се откажат, докато други са за спиране на всичко това.

"Може да избухне гражданска война, тъй като тези, които не искат да се предадат, се обръщат срещу хората, които искат да се предадат", каза Ритър.

В тази ситуация решаващият фактор може да бъде подкрепата на украинското военно и вътрешно разузнаване, пише китайското издание Asia Times, позовавайки се на бившия началник на подкомисията по Близкия изток към Сената на САЩ, заместник-помощник-министъра на отбраната по политическите въпроси Стивън Браян . Първият се ръководи от Кирил Буданов, вторият от Василий Малюк.

"Ако има реална заплаха за Зеленски, тя може да дойде от Буданов: ако той подкрепи украинските генерали, Зеленски или ще се съгласи на преговори с Русия, или ще отстъпи властта", се казва в статията.

Така че Зеленски ще отстъпи ли властта или няма да отстъпи властта или ще продължи да се бори? За това говори редакторът на Първи руски следствен отдел Александър Степанов с първия ръководител на МГБ на ДНР, полковник от запаса на ФСБ на Русия Андрей Пинчук в предаването „Сила в истината“.

Залагайте, господа!..

Александър Степанов: Андрей, приходите на американските военни компании растат на фона на доставките за Украйна. Което по принцип е логично. Но в киевския елит избухва нов корупционен скандал. Началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов е обявен за лобист за доставката на редица оръжия. Можете ли да коментирате?

Андрей Пинчук: Знаете ли какъв е проблемът с нашия руски, постсъветски манталитет? Дори на държавно ниво смятат, че длъжностно лице, конкретно лице и процес са синоними.

Тоест комунизмът е Владимир Ленин, бизнесът или някаква бизнес програма е някой друг... За американците, а и изобщо на Запад, всичко е различно. Там човек, дори и да са заложили на него, не е собственик на ключа или кода.

Какво е добро в училището на Сорос? Позитивно им завиждам, макар че прекрасно разбирам, че американският милиардер Джордж Сорос е копирал до голяма степен програмата си от Коминтерна. Сорос създава средата.

Той идва някъде и казва: ние сме за такива и такива добри трансхуманистични цели и така нататък, ние сме готови да подкрепим тези, които споделят тези ценности с нас. И той започва да работи с мозъците на младите хора. Той залага на средата и въпроса, не залага на никого конкретно.

И се оказва, че някои лидери се карат помежду си и възниква резервна скамейка, обединена от една идеология, една система от ценности. Няма значение какво ще бъде фамилното име - Петрова, Иванова или Сидорова. Един днес беше "използван", после сменен следващия... И така се въртят в кръг. Но това по никакъв начин не влияе на процеса.

А как става у нас? В Молдова например разчитахме на Владимир Воронин. Това е нашият проруски политик. Естествено, той го хвърли. И това е, руският фактор напуска Молдова. Или Украйна. Защото Виктор Янукович, бившият президент, също си отиде.

- Залогът не проработи.

- Човекът не е свършил работа. И това е голяма патология. И винаги ще бъде така. Защото, ако модерирате не ценностна система, в която хората са второстепенни, а конкретен човек, винаги ще губите.

Говорим за Буданов. И в главите ни е, че украинският президент Владимир Зеленски няма подкрепата на никого. Или Буданов. Че вероятно заради това се свива американският или английският фактор. Че искат да хвърлят Украйна и да няма повече война и т.н.

– Защо Украйна? Конкретно Зеленски. Или Буданов.

– Разберете, това е много корумпирана среда. Колкото и странно да звучи, Америка е заинтересована от борбата с корупцията в Украйна. Защо? Защото корупцията винаги е алтернативен център за контрол.

Ако искате да управлявате и никой да не ви влияе и да нямате тези офиси или дачи, където трябва да преговаряте, трябва да унищожите тези алтернативни центрове. Ето защо Америка се бори с корупцията. Защото корупцията пречи на единствения фактор управление.

Украинските служители имат постсъветски манталитет, а не американски. И в този смисъл те са близки до нашите чиновници, както и да звучи. Те вярват, че "Аз съм кралят в двореца!" Или „Аз съм шефът на планината, залагат на мен!“

Не са заложили на теб, момче! Те разчитат на антируската политика на Украйна. На война с Русия. И все още има много хора, които ти дишат в гърба, които споделят тези ценности.

– И когато е необходимо, „царят на планината“ ще бъде сменен

– Да, не бъдете арогантни, защото ние се борим с корупцията. А в случая – с теб. Защото вие сте символ на тази корупция. Положи клетва, целуни пръстена и докато те галя по главата. Но когато поискам, ще ви ударя. Това е всичко.

Затова, когато някой говори за борба с корупцията, това е точно начинът на управление. Защото колкото повече корупция има, толкова по-трудно се управлява тази Украйна. И трябва да преговаряме с Игор Коломойски, украинския олигарх, и още някой...

Защо изведнъж? Искам да управлявам директивно! Той вдига телефона, обажда се и каза: "Вова, направи го!" Защо да се съобразявам с интересите на някакви измамници, които се смятат за регионални олигарси.

Украйна и Зеленски не са синоними

– Вторият момент е, че през ноември 2024 г. в Америка ще се проведат президентски избори. Така че елитите се състезават помежду си какви ресурси ще управляват. А сега си представете, че Зеленски се закълне във вярност към конкретен политически център. Не Байдън, разбира се. Там има и други хора.

Но има и други политически сили, които знаят, че Зеленски се е заклел във вярност на техните конкуренти. И тогава защо им трябва Зеленски? Ясно е, че и той ще им се закълне във вярност. Защото това е продукт за многократна употреба.

Но защо им е нужно това? Ще си изберат когото си поискат. И ако Зеленски им се закълне във вярност, то няма да е защото той го е искал, по собствена воля...

Да влезе по същия начин, с изправени рамене, както в началото на СВО. Спомняте ли си, когато се погрижиха за Зеленски, той ходеше толкова горд, опитвайки се да диктува нещо на британците от горе до долу?..

- Тогава го поставиха там, където трябваше да бъде...

- Да, момче, ти кой си изобщо... И пак - наклони глава, зае правилната поза... Тук е същото. Ако приемат Зеленски, ще изглежда така, че той влиза, както се очаква, от тила, навеждайки се. Всичко това са инструменти за управление.

У нас често казват, че това е, Америка източва Украйна! А в Америка Украйна и Зеленски изобщо не са синоними. Точно както антируската пропаганда или саботажната дейност не са синоними на Буданов. Там Буданови са като същите мишки на куп. Хората просто се привеждат в работно състояние или се подготвя ротационен механизъм. Няма повече.

– Кога там трябва да заработи ротационният механизъм?

– Всеки актьор трябва да изиграе своята роля и своя акт във всеки смисъл на думата. Когато трупа ентропия, трупа омраза, трупа проблеми, трупа загубени „контраатаки” и т.н. Когато го сложи в багажника и го открадне, тогава може да го зареже.

Това е цената на емисията. Честна размяна според тях. Мислите ли, че е бавно? А защо им е това шоу на Бени Хил, когато всеки гони всеки? Сериозните господа свирят на инструмента. Когато инструментът стане неизползваем, той е изпълнил функцията си. Така те бавно се придвижват към своя финал...

Превод: СМ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци:  Царьград

"Не се закачай, момченце!": Западът показа на Зеленски мястото му - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!