Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Летял съм на 8000 метра без кислород – И държавата управлявам без да съм спечелил изборите


Facebook, Facebook

Летял съм на 8000 метра без кислород, за да спасявам български граждани, докато вие сте стоял някъде в казармите“, заяви бившият премиер Кирил Петков в отговор на упреците на опозицията за покупката на морално остарели Ф-16 и американски машини „Страйкъри“. Костадин Костадинов го упрекна, че той не е служил в казармата, защото тогава е бил канадски гражданин, пише Dir.bg

Летял съм на 8000 м. без кислород.
И до Солун съм летял с Правителствения да вечерям с Лена в Хаят.
И на парапета съм се качвал без презерватив.
И пици не съм ял без кристали.
И на Бойко му разпореждам кой да е кмет на София.
И държавата управлявам без да съм спечелил изборите.
Тъй че ше ме фанете за Татко Петковия... И на парапета съм се качвал без презерватив... - Информационна агенция ПИК

По думите на съпредседателя на ПП, 40 секунди по-рано може да реагира пилот на Ф-16, отколкото летецът в кабината на МиГ-29, което коства човешки живот. Въздушната и сухопътна отбрана трябва да се модернизират едновременно, за да имат оперативна съвместимост с нашите съюзници от НАТО, посочи Петков. Така може да имаме модерна отбранителна способност, изтъкна той.

Тази инвестиция в модерната отбрана има ефект на възпиране и заедно със съюзниците да направим така, че България никога да не влезе във война. Аз подкрепям стратегията на министър Тагарев. Тънките сметки, спестяването на средства са в ущърб на българските граждани„, отвърна той на критиките по време на дебатите по вота на недоверие. „Истинският патриотизъм, според него, е да се погрижиш за мъжете и жените в униформа.

Петков отвърна, че ако бяхме придобили изтребители „Грипен“, тези 40 секунди предимство на Ф-16 нямало да бъдат факт. Много от хората, които защитават руските интереси, не искат да имаме самолет, който е по-добър от МиГ-29. Но имаме министър на отбраната, който знае това, категоричен е Кирил Петков.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков: Летял съм на 8000 метра без кислород

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!