Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Eвропейците не са евроатлантици, както някои български политически марионетки се опитват да го представят. Какво е тогава евроатлантизма, за който се борят българските политици?

Dimcho Stefanov Dimov·

Имам приятели испанци. Мили хора. Познавам и италианци. По-точно, италианки. Може да се говори с тях. Не много дълго, разбира се. Познавам и не малко германци. С тях нещата са доста условни, но не сме от различни планети. Имам един приятел швейцарец. Рядка и изключително забавна птица. Французи не познавам и не зная защо, ама не ми липсват.

Това са хора от Европа. Искам да кажа, че познавам хора европейци и в тях не виждам нищо евроатлантическо. Ама съвсем нищо. В голямата си част европейците не са евроатлантици. Огромна е заблудата да се слага знак за равенство между европейците и евроатлантизма. Това са различни реалности. Нормалният, обикновен, средностатистически европеец е съвършено изряден патриот, който обича и уважава семейството си, квартала си, селото или града си. Европейците, колкото и да са европейци, обичат своите държави, националности и етноси. Рискувам да допусна, че у европейците има ясно изразено и дълбоко вкоренено патриотично чувство. Европейските граждани не са евроатлантици. Те са нормални хора, за които евроатлантизмът е утопична и хаотична идея, която в общи линии е някаква инициатива на политическата каста, благодарение на която те прогресивно обедняват и загубват свободите. Испанците с носталгия си спомнят времето на Франко и не се съмняват, че тогава са живели значително по-спокойни, както за днешния, така и за утрешния ден.

Пак казвам, европейците не са евроатлантици, както някои български политически марионетки се опитват да го представят.

Евроатлантизмът не е европейско явление, характерно за европейците и европейските традиции. Колкото повече Европа се ероатлантизира, толкова повече тя се отдалечава от своите граждани. Евроатлантизмът е политическо явление, което по своята същност е антиевропейски. Неговата основна цел е буквално затриването на Европа, нейното обезличаване и премахване на европейското от нейната култура и традиции. Опитайте да публикувате снимки или илюстрации на бяло, нормално, многодетно европейско семейство и ще се изненадате от скоростта, с която ще бъдат премахнати.

Какво е тогава евроатлантизма, за който се борят българските политици? Защото със сигурност те не са привлечени от оная Европа на европейците. Те не искат Европа на нормалните, обикновените, културните, възпитаните, трудолюбиви европейски хора. Нашите политици са устремени към евроатлантическата европа, която е ограничена в рамките Брюксел и неговата евроатлантическа администрация. Брюкселската клика не е Европа, не защитава интересите на Европа и ненавижда европейците. Слави Трифонов не познава живота, проблемите и вълненията на европейците, но велегласно провъзгласява своя евроатлантизъм. Яворбожанков бил готов да заплати всяка цена, за да направи България повече евроатлантическа. Ма, моля ви са! Евроатлантизмът е инструмент, подобен на пандемистката маска, която беше белег на принадлежност към кликата на предприемачите ковидиани. Нещо, като сектантски символ на членство в ордена на евроатлантиците. Достатъчно е да кажеш, че си евроатлантик и вече си от нашия отбор, оня на избраните. От нашата секта.

Не, българските евроатлантици не доближават България до Европа. Евроатлантиците приближават себе си до своите господари и се стремят да се оприличат на тях, а за европейските условия, които би следвало да създадат в страната, за която би следвало да полагат усилия, хич не ги е грижа.

Нито един евроатлантик няма представа как би трябвало да изглежда европейска България, нито го интересува, нито има желание да се занимава с тоя проблем

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!