Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Убиецът на Ферарио Спасов: Ще ревете по улиците!


Начо обяснил, че снимката с пистолета е от 2016 г., оръжието е газово и е на негов приятел.

Труд

Среднощни обиски за оръжие в дома на Начо Пантелеев от Лясковец

Забраниха на мъжа да пътува в чужбина 

Сарафов прати скандалното дело на прокуратурата в Ловеч

“Сега ще взема по-новата кола и пак ще ревете по улиците”. Това e написал във фейсбук 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец преди около месец, когато с по-старата си лимузина блъснал знак до пощата в центъра на градчето и се наложило автомобилът да отиде на ремонт. За да е по-ясно приложил и снимка на скоростомера, че е вдигнал 268 км/ч.

На 11 ноември край великотърновското село Шереметя с “по-новата” кола - спортен модел “Мерцедес”, Начо Пантелеев блъсна отзад и изхвърли от пътя автомобила на известния футболен треньор Ферарио Спасов, който загина на място. За причиняване на смърт по непредпазливост на следващия ден Йордан Кожухаров от Окръжна прокуратура-Велико Търново му повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и го пусна от ареста срещу най-леката мярка “подписка”.

Днес изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов привика в София Кожухаров. След 20-минутна среща на четири очи прокуратурата обяви, че разследването по случая със смъртта на Ферарио Спасов се прехвърля от Велико Търново към Окръжна прокуратура-Ловеч, както и че е назначена ревизия на работата на прокурор Кожухаров три години назад. Обвинителят обясни, че е притеснен от проверката. Той обаче защити решението си да освободи Начо с мотива, че към момента няма данни водачът да е употребил алкохол и наркотици, не е ясна и скоростта, с която спортният автомобил е ударил колата на треньора Спасов.

Йордан Кожухаров от Окръжна прокуратура-Велико Търново, се опита да обясни защо е пуснал Начо срещу “подписка”.

Наблюдатели коментираха иронично пред “Труд news”, че сред идеите за “съдебна реформа” и промени на Конституцията, които прокламира сглобката, са и отнемането на правата на главния прокурор да контролира и търси отговорност от магистратите. Ако прокуратурата бъде децентрализирана, няма да има кой да поиска обяснение от прокурори като Кожухаров защо са постъпили така или иначе по даден казус.

В нощта срещу понеделник полицаи нахлуха да обискират дома на Начо заради негова снимка във фейсбук, на която държи пистолет. Оръжие не бе намерено.

Днес мъжът от Лясковец бе привикан в полицията, за да се подпише, че му се отнема шофьорската книжка и му е наложена забрана да пътува в чужбина.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Убиецът на Ферарио Спасов: Ще ревете по улиците! - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!