Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разследване в MEDIAMALL! Топлата връзка между кмета Васил Терзиев и Деян Николов от ПП „Възраждане“

Публично известен факт е, че кмета на столицата Васил Терзиев и доскорошния депутат от ПП „Възраждане“ Деян Николов идват от Ай Ти сектора. Преди броени дни Костадин Костадинов публично обяви, че Деян Николов ще напусне депутатското си място и ще стане общински съветник в Столичния общински съвет, за да имало „Възраждане“ силна група.

Мнозина биха си помислили, че това е някакво понижение за Деян Николов, но жестоко грешат. В края на месец август медиите гръмнаха с новината, че фирми приближени до ППДБ и Васил Терзиев са сред спечелилите милиони от Плана за възстановяване и устойчивост по линия на Министерството на иновациите и растежа. Странно, но в същите тези медии се премълча факта, че в една от тези фирми е акционер и депутата по това време от ПП „Възраждане“ Деян Николов.

Коя е фирмата в която е акционер Деян Николов?

"Трансметрикс" АД - София е фирмата с одобрен проект "Демонстрация за подобряване на прогнозите за инфраструктурен капацитет в транспортния сектор" за сумата от 3 341 841 лв. Капиталът на дружеството е в размер на 260 833 лева и е разпределен в два класа поименни налични акции по 1 лев всяка: Клас А, в който са издадени 109 565 поименни акции; Клас Б, в който са издадени 151 177 привилегировани акции. 500 акции от Клас А е декларирал, че притежава в „Трансметрикс“ АД и Деян Николов, който вече е общински съветник в Столичния общински съвет.

Акционер в „Трансметрикс“ АД е и ЛОНЧХЪБ ФОНД КООПЕРАТИВ У. А. от Нидерландия.

Топла връзка с ЛОНЧХЪБ ФОНД КООПЕРАТИВ У. А. от Нидерландия има и Васил Терзиев, който вече е избран за кмет. Тази връзка е реализирана през акционерното дружество „КОХЕРЕНТ ЛАБС“, където Васил Терзиев и ЛОНЧХЪБ ФОНД КООПЕРАТИВ У. А. притежават акции.

Сега Деян Николов според запознати ще играе много важна роля за осигуряване на мнозинство в Столичния общински съвет, което да осигури спокойно управление на Васил Терзиев. Допирните точки вече са ясни, а предстои да разберем и кои са общите интереси, които ще бъдат гарантирани от бюджета на София.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Разследване в MEDIAMALL! Топлата връзка между кмета Васил Терзиев и Деян Николов от ПП „Възраждане“ - Mediamall

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!