Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПОТЪВАНЕ... това е само началото...

В Германия днес започват да се случват неща, които оставихме преди 20- 30 години. Например нивото на кражбите в страната рязко се е увеличило. Започвайки от банални кражби от жилища и магазини и завършвайки с кражбите на мед, които се случват в наистина индустриален мащаб.

Базираният в Хамбург Aurubis, който е най-големият производител на мед в Европа (да не се бърка с френския производител на самолети Airbus), Там откриха сериозен дефицит на суровини по време на ревизия. Причината за изчезването на медта от складовте е „престъпна дейност“. Щетите от кражбите, в които очевидно са замесени и  служители на компанията, се оценяват на 185 милиона евро.

От крадците на мед страдат и железничарите. Движението на влаковете между Цитау и Хагенвердер (Саксония) бе прекъснато за повече от шест месеца поради многократни кражбиа на кабели. Спомнете си  колко села и крайградски квартали у нас оставаха без ток, а някои катерачи по електрическите стълбове на високото напрежение падаха мъртви от тях, почернели, поразени от елетрическа дъга. Като криминалист съм бил свидетел на няколко подобни случая. 

Става като у нас. В Лайпциг започнаха да крият бронзовите статуи, спасявайки ги от крадци. Градските власти спешно демонтираха бронзовата циркова мечка в парка „Клара Цеткин”, след като нейните „съседи“ – бронзов пеликан и лебед – изчезнаха. Неизвестни изрязаха скулптурите, за да ги продадат за цветни метали.

А това е само началото...

Светослав Атаджанов

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПОТЪВАНЕ...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!