Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Газпром": Доставяме газ и на страни, които уж са отказали от него

Руският газ продължава да тече към няколко европейски страни, които твърдят, че са го отказали, заяви изпълнителният директор на „Газпром“ Алексей Милер. Такива доставки се извършват и чрез газов хъб в Австрия и за страните от Югоизточна Европа.

„Молекулите в магистралния газопровод нямат национален цвят. Суап операциите са доста често срещани и ние знаем, че руският газ се доставя на много страни, които са обявили отказ да консумират руски газ“, каза той. Например „Газпром“ доставя газ за Европа до австрийския хъб по договори, от където отива в други страни от ЕС, както и в страните от Югоизточна Европа.

„Разбира се, руският газ не се предлага на европейския пазар в малки обеми. И бих искал още веднъж да подчертая, че дори в тези страни, които декларират, че няма руски газ на националния си пазар, това не е така“, добави Милер.

„Газпром“ доставя газ на големия европейски газов хъб в Баумгартен в Австрия транзитно през територията на Украйна, по-специално през руската компресорна станция „Суджа“, каза ръководителят на „Газпром“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Газпром“: Страните в Югоизточна Европа продължават да купуват руски газ през Австрия, въпреки че твърдят обратното

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!