Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Newsweek: Американците вече не искат да се бият за страната си

Ново проучване показва, че по-малко от една четвърт от американците биха били готови да се присъединят към армията, ако САЩ влязат във въоръжен конфликт, съобщи Newsweek в статия под заглавие „Американците вече не искат да се бият за страната си“.

Американските въоръжени сили изпитват затруднения при набирането на войници през последните години, като не достигат целите за набор с хиляди. Ново проучване показва, че американците не биха се присъединили към армията, дори ако страната е във война.

Според проучване на Echelon Insights 72% от американците не биха желали да служат доброволци във въоръжените сили, ако страната влезе в голям конфликт.

Само 21% от анкетираните казват, че биха се присъединили към американската армия при тези обстоятелства. Проучването е проведено от 23 до 26 октомври.

„Сега имаме ударни групи, самолетоносачи с морска експедиционна единица извън Израел“, каза Джъстин Хендерсън, американски военен специалист. – „Ние финансираме две войни, но всъщност имаме войници на терен, дронове над Газа. Така че вече сме замесени там и не сме сигурни какво се случва в Тайван. Така че това е много бурно време за нас, защото не знаем какво ще се случи.“

„Да кажем, че ВМС не успяват да привлекат хората, от които се нуждаят, за да управляват подводници и самолети… ако попаднете в голям конфликт, ще отнеме време да обучите хора“, каза Том Шугарт, сътрудник в мозъчния тръст Център за нова американска сигурност.

Анализаторите твърдят, че състоянието на американската икономика затруднява набирането на персонал – в период на ниска безработица и растящи заплати военната служба се смята за по-малко привлекателна за младите хора. Необходима е известна степен на икономическа принуда, за да се постигнат целите за набор.

„Определено има силна връзка между нивото на безработица и колко трудно е да се наемат хора“, каза Шугарт. „Когато сме в рецесия и безработицата е висока, тогава армията като цяло има много малко проблеми с набирането на необходимия им брой, защото хората търсят работа.“

„От друга страна, ако икономиката е наистина добре и хората имат много възможности, понякога военните имат повече проблеми с набирането на персонал“, смята експетът.

Дейвид Юстис, главен изпълнителен директор на Military Recruiting Experts обвини „цивилните медии“. След нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. филми и телевизионни програми включват сюжетни линии, демонстриращи борбата на ветерани да се адаптират към живота извън въоръжените сили.

Около 24 ветерани се самоубиват всеки ден в Съединените щати, според скорошно проучване, спонсорирано от Министерството на отбраната на САЩ и Университета на Алабама.

Съобщава се, че постоянният недостиг на персонал е допринесъл за това американската армия да е с най-ниска числесност от 1940 г. насам.

Към 3 ноември нивото на безработица в САЩ е спаднало до 3,9%, докато само през октомври в икономиката са били добавени 150 000 работни места.

В същото време инфлацията все още е проблем за много американци, които търсят работа с по-високо заплащане, което в момента се увеличава над инфлацията. За сравнение, новопостъпилите във въоръжените сили печелят малко над 20 000 долара годишно, според Newsweek.

В плен на културна война

Няколко опита за военен PR тази година предизвикаха възмущение в социалните медии и обвинения, че "будността" на армията възпира желаещите да се запишат.

През май Военноморските сили бяха подложени на критики за това, че поканиха драг кралица на име Харпи Даниелс да стане дигитален посланик на армията, за да „достигне до широк кръг от потенциални кандидати“. 

След това, през юли, армията получи негативна реакция за публикуването на профил на майор Рейчъл Джоунс - транссексуална военнослужеща.

Джъстин Хендерсън, бивш транспортен оператор на американските морски пехотинци, превърнал се във военен вербовчик казва, че „този тип медиини изяви вредят на общите усилия на армията за набиране на персонал“.

Източници: newsweek.com, obektivno.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Newsweek: Американците вече не искат да се бият за страната си | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!