Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Правителството го има заради геополитическата обстановка

Командващият силите на НАТО в Литва: От Естония до България е необходимо да се подготви обществото за война

"Правителството го има заради геополитическата обстановка", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети полигона „Ново село”.

Да си кажем честно - ако не бяхме подкрепили ПП-ДБ в София, нямаше да имат кмет (б.р. Васил Терзиев). Във Варна ние направихме грешка. Те изгубиха изборите. Реално са четвърта политическа сила. Парадоксално е с 33-34 депутати да казваш, че ще падне правителството, ако се защитават чуждите интереси. 

По думите му реалната модернизация на Българската армия е започнала още през 2017 г. „Милиарди левове се изсипаха в модернизацията на БА още по времето на Каракачанов”, припомни той.

Борисов коментира и дерогацията за „Лукойл”. „Оказа се, че докато сме управлявали ние, половината петрол у нас е бил руски – така, както е правилно, а по същото време – по време на санкции, по време на война, докато се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на руския петрол е стигнала 100% и са реализирани огромни печалби. Измъкнати са от джобовете на българина реални левове. Който носи отговорност – да си отговаря”, каза още лидерът на ГЕРБ. 

 Борисов към американския посланик на учение в Ново село: Ние сме лоялен и отговорен партньор на НАТО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи на учебния полигон в Ново село в присъствието на американския посланик Кенет Мертен и пусна предаване на живо от там.

Двамата бяха заедно със зам.-главния секретар на НАТО Мирча Джоана на учение за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО.

Днес на посещение в България е Северноатлантическият съвет на постоянните представители на страните-членки в НАТО. На полигон "Ново село" присъствах на учение за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО. Демонстрацията е част учението "Iron Strike -2023", написа Борисов във Фейсбук. 

В рамките на демонстрацията разговарях със заместник-главния секретар на НАТО Мирча Джоана, както и с американския посланик у нас Кенет Мертен и заместник постоянния представител на САЩ в НАТО Рик Холцепъл. Пред тях заявих, че във все по-дестабилизираната среда за сигурност в световен мащаб от изключително значение е стратегическата роля на НАТО за България. Подчертах, че сме лоялен и отговорен партньор на Алианса като винаги твърдо сме отстоявали позицията си за стабилно евроатлантическо мнозинство, пише още лидерът на ГЕРБ. 

Демонстрацията е част учението "Iron Strike -2023". Действията на военнослужещите ще бъдат наблюдавани и от министър-председателя на акад. Николай Денков, министъра на отбраната Тодор Тагарев, както и посланиците на държавите, които участват със свои военни формирования в многонационалната бойна група. 

Учението се провежда в изпълнение на плановете за подготовка на многонационалната бойна група, създадена в съответствие с мерките за усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!