Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Топ икономист разнищи ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН на Кирчо за данък сгради: Безобразие! Увеличението ще е 50%

АВТОР:  ПИК

Така като гледам какво се случва с икономиката, би трябвало дефицитът да е по-малък. Този коментар от екрана на Нова телевизия направи за бюджета икономистът Красен Станчев.

Той критикува заложения от Асен Василев дефицит за 2024 г. в държавния бюджет от 3%. Според него, това означавало повече дългове, които държавата ще поема. Разумното било дефицитът да е 2%, обясни той.

Според Владимир Сиркаров, думите на Борисов за бюджета са в правилна посока, но все пак трябвало да се види какво от тези думи, ще влезе в пленарна зала по време на обсъждането на бюджета.

"Дефицитът се покрива с дълг. Абсолютните стойности на дълга растат и това не е добре“, отчете Сиркаров.

"Беше некоректно това да не се обяви преди изборите. Има много по-разумни начини за финансиране на общински разходи, но да ударите абсолютно всички, е пълно безобразие и по вина на този човек. Така не се прави. Това е безобразие!“, посече остро Красен Станчев финансовия министър заради новата тесла, която той наточи за всеки един собственик на жилище у нас.

"С данък сгради всички ще им се увеличи с 50% плащането“, изчисли Станчев с колко ще удари джоба ни мярката на Асен Василев. По думите му, 90% от населението у нас, е собственик на жилище.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Топ икономист разнищи ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН на Кирчо за данък сгради: Безобразие! Увеличението ще е 50% - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!