Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Изритан за корупция от „Билла” стана шеф в „Кауфланд” – Иван Иванов със 70 бона заплата лапа кеш от доставчици

Земеделски производители в страната се готвят за протест заради корупция при пласирането на произведените от тях плодове и зеленчуци, гласи нов сигнал до Narod.bg. В основната на проблема стои изританият за корупция от „Билла” Иван Иванов, който е набутан на шефски пост в най-печелившата чуждестранна верига хипермаркети – „Кауфланд”.

Според наличната информация компрометираният мениджър, който получава колосалните 70 000 лева заплата на месец, вдигал телефона на точно определени доставчици на зарзават за магазините на германската верига, защото от тях получавал тлъсти бонуси под масата. Срещу нерегламентирания финансов стимул Иванов пробутвал стоката на въпросните земеделци, докато останалите, които разчитат на конкурентно състезания и предлагане на по-добри продукти, просто не са допускани до щандовете на „Кауфланд”.

„Който не плаща, няма как да стане доставчик, става дума за огромни количества, което ти дава сигурност, че ще пласираш това, което си произвел”, обяснява информаторът на Narod.bg.

Германската верига има 15 магазина само в София, общо в страната обектите са 65. Любопитно е, че собственикът на веригите „Лидл“ и „Кауфланд“ – 83-годишният Дитер Шварц, оглави ранглистата на най-богатите германци с активи за 40 милиарда евро.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Драма в Narod.bg: Изритан за корупция от „Билла” стана шеф в „Кауфланд” - Иван Иванов със 70 бона заплата лапа кеш от доставчици - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!