Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Терзиев е в изолация, разцепи десницата, подкрепят го наследниците на комунистическата номенклатура

Даже партиите от „сглобката“ не го подкрепят публично

Васил Терзиев, кандидат-кметът за София на ПП - ДБ и „Спаси София“, е в пълна изолация.

Това личи от прегледа на публичните послания в дните след първия тур на местните избори, който Терзиев спечели, но с по-малко от 40 хиляди гласа - преднина, която може да бъде преодоляна. 

Кристиян Шкварек
Не мисля, че Ваня Григорова е способна да спечели изборите.
Но с всеки изминал ден, гаф и поредна простотия, родена от присъщата им арогантност, изглежда все по-възможно самите умнокрасиви да ги загубят.

Кандидатът милионер е сам на терена и „в тишина“ - той не само не получи публична подкрепа от никоя от политическите сили, участвали на първия тур с кандидати (включително десните!), за него дори не се говори. Говори се само за Ваня Григорова, новата звезда на политическия терен, кандидатката на местна коалиция „БСП за България“. Едни я хвалят, други я критикуват. Но цялото внимание е насочено ъм нея. Логичен похват, когато не можеш да похвалиш твоята „стока“, хули тази на конкурента. Самият Терзиев също „избягва да се хвали“, вероятно защото вижда, че губи подкрепа. И от страх отказа даже тв дебати с Григорова. 

Откъде би могъл Васил Терзиев да очаква подкрепа?

От автентичната десница! Да, ама не!

Вили Лилков, кандидатът на „Синя София“, смятан от мнозина за автентичната дясна кандидатура за столицата, отказа за призове да се гласува за Терзиев.

Срещу Терзиев скочиха икони на дясното като Георги Марков и Петко Симеонов. 

Зад Терзиев застанаха не автентичните седесари, а наследниците на висшата комунистическа номенклатура, хранениците на Тодор Живков и техните деца. Хора, бранейки правото на родените с привилегии да управляват и днес. Васил Терзиев е тяхната визитка - наследник на тези, които преди 10 ноември имаха власт и осигурения от нея комфорт, по време на прехода я трансформираха в икономическа власт, а днес претендират за правото единствени да могат да управляват.  

Зад Терзиев застана Иван Костов, човекът, който разцепи СДС така, както „детето на ДС“ Васил Терзиев днес разцепва дясното пространство. 

Иван Костов, героят на прехода, плаши от екрана, че Григорова е изборът на „путинистите“. Оказва се, че Командира е забравил колко демонична е ДС - силата, с която винаги е обявявал, че се бори и винаги я е обвинявал за всички беди в страната, забравяйки, че точно той не отвори досиетата, които и днес крият какво са правили бащите и дядовците на Терзиев. Направи го „строилият се зад Григорова путинист“ Румен Петков. Но днес Костов с такава жар поддържа „детето на ДС“, че дори призовава „да се гласува с отвращение“. 

Защитниците на прехода с неговите олигархични схеми са хвърлили сили в това да внушават, че в неделя изборът в София е евроатлантизъм срещу евроевразийство.

Само и само никой да не се забележи, че Терзиев не разширява подкрепата си, не разтваря ветрилото, както обичат да се изразяват социолозите. 

Даже партиите от „сглобката“ се отказват публично от него.

Ако такъв супер комуникатор като лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е искал да строи ГЕРБ зад Терзиев, щеше да го е направил. Той умее като никой друг да избира правилните фрази, които да „стрелят“ точно в десетката. Борисов избра да говори за ДС - темата, по която Терзиев е супер уязвим. Дори и с това, че баща му не даде разрешение да се отвори досието му. 

В отчаянието си хората около Терзиев разчитат, представети си, на БСП и нейния лидер Корнелия Нинова. Според източници в някои медии вече е имало разговори между Кирил Петков и Корнелия Нинова за общи действия за втория тур и даване на рамо на Терзиев. 

Изводът е прост – зад Терзиев не се строява никакъв батальон.

Но, за да не се забележи това, наследниците на висшата комунистическа номенклатура, ни обясняват, че сблъсъкът в София е между капитализма с усмихнато лице и критиката на капитализма".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Терзиев е в изолация, разцепи десницата, подкрепят го наследниците на комунистическата номенклатура

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!