Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сглобката днес е в разпад, но утре правителството няма да падне. Пеевски/Магнитски им го каза!

Сглобката днес е в разпад, но утре правителството няма да падне. 

Въпреки лютите закани на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пеевски им го каза: еделята ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно, в името на спокойствието и сигурността на хората".

И точно това ще се случи.

"Сглобката е в тотален разпад", написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, за да има резултати за държавата, са необходими ясно разписани приоритети, които да се случат. "Повече работа на парче няма да допускаме!", зарича се той. 

Този коментар на Борисов придружава каченото в социалната мрежа видео от срещата му със структурата на ГЕРБ в Плевен. В него, както и други форуми с актива преди това, Борисов остро критикува ПП - ДБ, съобщава, че след изборите ще има национално съвещание на партията. И отново атакува "така конструираната, така работеща, така самозабравила се сглобка".

Който не познава Борисов, веднага би предрекъл най-малкото падане на кабинета и парламентарна криза, а защо не и предсрочни избори.

Нищо от това обаче няма да се случи и лидерът на ГЕРБ много добре го знае.

На Борисов му е ясно, че правителството няма как да падне, защото

трябва да се пази стабилността на страната. Тя е особено важна в момент, когато и на североизток, и на югоизток от нас земята гори и се води война.

Борисов не пропуска да удари "Промяната", но едва ли иска да управлява през зимата, особено като се има предвид, че цената на газа вече подскочи с 36%, а последиците от това тепърва ще взривяват народонаселението.

Ако събори сглобката, Борисов ще бъде обвинен не само за това, че страната няма да има редовно правителство на прага на зимата, но и, че ще остане без бюджет. Без финансовия гръб на държавата неговите новоизбрани кметове със сигурност няма да могат да изпълнят предизборните си обещания. И магистрала "Хемус", и пътят Ботевград - Мездра, за които особено го боли - разбираме от разговорите с актива, ще си стоят все така незавършени.

Опитен политик като Бойко Борисов няма как да иска да падне правителството точно в този момент. Няма как да иска да носи тежестта за греховете на ПП-ДБ. Особено като се има предвид, че успехи от рода на приемане в Шенген до края на годината, не се очертават.

В Плевен Борисов критикува решението на правителството за закупуване на бойни машини "Страйкър" в отсъствието на човека на ГЕРБ в кабинета, вицепремиера и външен министър Мария Габриел - "те си говорят само с ДПС, с мен и моята партия не си говорят".

Човек би си помислил, че от ГЕРБ са против замяната на сегашната съветска военна техника с американска. Недоволството на Борисов по повод "Страйкър"-ите е, че нямало решение на парламента"вкарваме се в юридически казус". Прав е! Но както досега върнаха решения на ПП, взети напреко на правилата, така и със  "Страйкър"-ите ще стане. Сделката ще бъде гласувана, но както изисква парламентарната демокрация, а не както ПП-ДБ са се втурнали "да газят лука".

"Ще гледаме сеир тепърва. Завират се по вили, кръчмета тайно. Не виждам смисъл да се срещам повече с тях", ядосва се безадресно Борисов. Всичките бойкови сръдни пред камера и гневни физиономии са за пред актива. За стягане на редиците преди втория тур на местните избори в неделя. Разбираемо е.

По същия начин Борисов обикаляше страната преди парламентарните избори на 2 април. От всеки град, в който събираше актива, сипеше огън и жупел против Кирил Петков и Асен Василев, а след това седна на една маса с тях. И "сглобиха" правителство. При това им уйдиса на всичките желания - и те да са мандатоносител, и кабинетът да е ротационен.

Така че - не, правителството "Денков" няма да падне. Колкото и национални съвещания да проведе ГЕРБ следващата седмица. На които със сигурност ще чуем поредна тирада срещу "онези" от "Промяната".

Политиката е изкуство на възможното, в този парламент това е възможната конфигурация. И "политическо животно" като Борисов прекрасно го разбира.

А и Делян Пеевски им го каза: "България и по-голяма от интересите на всяка една партия".

Публично той укори и Борисов, и Петков, че се държат като деца и им припомни: "Нямаме право на отстъпление от това да има евроатлантическо правителство и го дължим на българските граждани".

И понеже всички са отговорни в тази тежка ситуация за страната, отновоим наби канчетата: "Държавата може да бъде управлявана добре само в съгласие", защото "за страната ни е най-важното е да бъде съхранена нейната евроатлантическа идентичност".

Е, едва ли и ГЕРБ, и ПП-ДБ да искат да бъдат обвинявани, че стопират този процес. Така че, "неделята ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно, в името на спокойствието и сигурността на хората".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сглобката днес е в разпад, но утре правителството няма да падне. Пеевски им го каза!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!