Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: В неделя ще гласувам за Ваня Григорова! Омръзна ми да ни правят на глупаци!

Особено фрапиращ беше случая с решението на ЦИК в петък да махне машините. Аз съм против машинното гласуване. Опитът на ГЕРБ да изхитрува и да извади нетрадиционен за себе си кандидат в лицето на Хекимян, на практика си вкараха автогол и той е трети на изборите, което е отново поражение за тях и е страшен шамар на избирателите в София, каза той

Нинова вече работи срещу Григорова

Автор:
Лора Борисова

След изявлението на ВМРО, че партията няма да подкрепи нито един от двамата кандидати за балотажа за кмет на столицата в неделя, Епицентър.бг  потърси за коментар почетния председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

В неделя ще гласувам за Ваня Григорова! Омръзна ми да ни правят на глупаци!, категоричен бе Каракачанов пред Епицентър.бг

И поясни, че ВМРО-София би могла да обмисли да промени позицията си и би подкрепила кандидатът на "Левицата" и БСП, ако той отговори на няколко от важните за избирателите на воеводите въпроси.

Ето го и цялото интервю с Красимир Каракачанов и мнението му за ниската избирателна активност, скандала с кода на машините, предстоящия балотаж в столицата.

- Г-н Каракачанов, каква е оценката Ви за първия тур на местнияте избори?

- Изборите в страната показаха неща, които вече са тенденция. Първо, ако на миналите избори, на 2 април, гласуваха 40%, от тях 5% гласуваха с бюлетината „Не подкрепям никого”. Тоест, реално гласувалите за партиите, които са днес в парламента, са 35%. А на тези местни избори гласуваха около 35% от имащите право на глас в България. Така, като махнем графата „Не подкрепям никого”, ще видите, че не повече от 32% от имащите право на глас са гласували.

- На какво според Вас се дължи все по-ниската избирателна активност на национално ниво?

- Хората просто спряха да вярват, че с избори и с демократични средства нещо може да се промени в България, защото и на тези избори, както и на последните парламентарни всичко беше един корпоративен вот, за страшно много пари, скъпи кампании и купуване на избиратели. Хората просто не вярват на партиите от „сглобката”, която ни управлява, не вярват, че по нормален начин нещо може да се промени.

- Какво е мнението Ви за скандала с кода на машините и последвалата отмяна на машинното гласуване?

- Особено фрапиращ беше случая с решението на ЦИК в петък да махне машините. Аз съм против машинното гласуване, защото такова машинно гласуване няма никъде в Европа, но фактът, че и подобна манипулация беше извършена и хората отново бяха объркани, доведе до това ниско ниво на избирателна активност. И това беше целта на партиите от „сглобката” - чрез твърдите електорати и купения вот да си нагласят кандидатите, които трябва да спечелят според тях.

- Успяха ли?

- Не. На някои места се получиха изненади и най-голямата изненада е в София, а именно с това, че опитът на ГЕРБ да изхитрува и да извади нетрадиционен за себе си кандидат в лицето на Хекимян, на практика си вкараха автогол и той е трети на изборите, което е отново поражение за тях и е страшен шамар на избирателите в София спрямо политиката и практиката на управление на ГЕРБ в София.

- Какво мислите за кандидатите за кмет на столицата, който ще се борят за кметското кресло - Васил Терзиев и Ваня Григорова?

- На балотажа отиват две кандидатури – кандидатът на „сглобката” Терзиев, издигнат от ПП-ДБ, за който, няма какво да се лъжем, отново стоят корпоративни интереси и нищо друго. Фактът, че самият Терзиев преди четири години е бил един от обсъжданите кандидати на БСП, а четири години по-късно се явява като кандидат от т.н. либерали-евроатлантици - ПП и ДБ показва, че тук не става въпрос за някакви идеологически ценности, а за нещо друго. Става въпрос за поредната схема, при която ресурсите на София от ръцете на ГЕРБ попадат в ръцете на ПП и ДБ. Нищо повече. Няма грижа за хората, нито някакво желание да се работи за проблемите на София. Става въпрос за „ти на мене, аз на тебе”, този филм го гледаме в София вече 18 години. 

- За кого ще дадете своя глас на балотажа в неделя?

- На втория тур нещата не са известни, както се опитват да ни обясняват и някои анализатори, и някои „правилни” медии, че едва ли не Терзиев е спечелил. Лично аз, който никога не съм гласувал за кандидат на БСП, на тези избори ще отида и ще гласувам на втория тур за Ваня Григорова. Много е просто! Омръзна ми да се опитват да ни правят на глупаци. 

- По-рано днес ВМРО – София разпространи позиция, че няма да подкрепи нито един от двамата кандидати на втория тур? Защо?

- Нашият кандидат за кмет Карлос Контрера е изпратил списък с въпроси и на двамата кандидати – Терзиев и Григорова. (бел.ред. Ще забраните ли София прайд? Ще забранявате ли Луковмарш? Ще приемете ли програмата на ВМРО за насърчаване на образованата раждаемост?) За хората, които подкрепиха нас, е много важно дали някой от кандидатите ще си направи труда да отговори на тези въпроси и те ще си решат сами какво да направят. Но аз мисля, че разумните, нормалните хора, които искат този порочен модел на управление в София, този мафиотски модел на управление в София да приключи няма да гласуват за Терзиев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Каракачанов: В неделя ще гласувам за Ваня Григорова! Омръзна ми да ни правят на глупаци!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!