Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Най-добрият начин да си върнем София, е като я загубим

По-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност

Когато печелехме изборите в София, ги печелехме с над 200 000 гласа. Сега ПП и ДБ имат заедно двете партии 119 000 гласа - наполовина на това, което ние сме печелили, когато се явявахме тези 18 години. В София три години се водеше целенасочена атака срещу Фандъкова. От всички. Най-добрият начин да си върнем София, е като я загубим. Сега ще спасим София от спасителите. Тези хора не могат да работят, аз ги познавам, те са мързеливи.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в Пловдив в първи коментар на резултатите от първия тур на местните избори.

Борисов дойде в Пловдив, за да окаже подкрепа на кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров преди балотажа срещу Ивайло Старибратов от ПП-ДБ.

Ниската избирателна активност е шамар за цялата политическа класа, посочи Борисов. Не мога да си представя какво ще е на европейските избори, прогнозира той.

"Преди местните избори казах, че основната цел на ГЕРБ е да е първа политическа сила. Кандидатите на ГЕРБ печелят 95 общини на първи тур, от тях 7 са областни града", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

По думите му в 71 общини кандидати на ГЕРБ отиват на балотаж, както и в 17 областни центрове водят на първия тур.

537 000 гласа за нас. Имаме 1500 общински съветници в страната. 273 000 гласа за ППДБ в страната. Дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната", изтъкна Борисов.

Резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите, заяви лидерът на ГЕРБ.

Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано. В София сме на балотаж за районни кметове, ще работим активно. Както Хекимян каза - по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност. По-добре нашите избиратели да си гласуват по съвест, каза Бойко Борисов.

Сега сме се впуснали да казваме казваме колко сме лоши взаимно. А от следващата седмица някак си ще трябва да убедим хората, че сме добри взаимно. Дори и за мен това е трудно да си го представя как ще стане, ако ме разбирате, завърши лидерът на ГЕРБ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов: Най-добрият начин да си върнем София, е като я загубим - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!