Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ пращат 15 американски компании в България на среща с правителството

Посолството на САЩ в София ще посрещне делегация от 15 водещи американски компании в България на 1 и 2 ноември, които ще участват в редица правителствени и бизнес инициативи на високо ниво, съобщиха от дипломатическата мисия.

Бюджетът е пред катастрофа. Държавата се задъхва заради фикс идеята да влезем в еврозоната на 1 януари 2025г.

Посещението, организирано от Американo-централноевропейската бизнес асоциация (ACEBA) и Министерството на търговията на САЩ, представлява най-мащабната търговска и инвестиционна делегация в България за последните години.

Русия оглави класация на най-мощните армии в света

Делегацията включва американски компании от секторите на здравеопазването, информационните и комуникационни технологии, киберсигурността, земеделието, отбраната и финансовите услуги. Те ще се срещнат с високопоставени представители на българското правителство, както и с лидери от частния сектор, за да обсъдят възможностите за повишаване на търговския и инвестиционен обмен между Съединените щати и България.

Херо Мустафа е налагала решения на българското правителство: доклад на Държавния департамент на САЩ

Двустранната търговия между Съединените щати и България възлиза на повече от 2 милиарда долара годишно и „Посолството на САЩ е ангажирано с разрастването на нашите двустранни търговски отношения, за да допринесе за една по-здравословна, по-сигурна и просперираща среда в България“, се казва в изявлението на посолството.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ пращат 15 американски компании в България на среща с правителството

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!