Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия вече конфискува празни апартаменти на граждани, за да настани бежанци

Властите конфискуват свободни имоти в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, за да се настанят в тях мигрантите, разкри генералният секретар на ХДС в провинцията, пише RMXnews.

„Конфискуваме апартаменти. Там сме на края на възможностите си“, заяви Паул Зимяк в шоуто на Маркус Ланц по ZDF в отговор на въпрос за кризата с убежището в избирателния му район Изерлон.

Той обясни, че община Нахрод-Виблингверде, която според него има „изключително ангажиран кмет“ и общност, „която е ангажирана с бежанците“, конфискува апартаменти, „за да осигури жилищна площ, така че хората да не са на улицата

Зимяк разкри, че на тези наемодатели, които са решили да не отдават под наем вторите си жилища в района, същите им били иззети от властите и използвани за настаняване на бежанци.

„Те са празни и ще бъдат конфискувани, за да могат там да бъдат настанени хора“, каза той.

Банкрутира един от най-големите строителни предпремачи в Германия – Германия е най-голямата икономика в Европа и най-големият пазар за инвестиции в недвижими имоти на континента

По друг въпрос, за предоставянето на убежище, политикът от ХДС разкритикува настоящата имиграционна политика на федералното правителство, която е довела местните администрации в цяла Германия до критична точка.

„Можем да управляваме тази система само ако знаем, че има предел“, каза той в предаването. „Броят (на приетите бежанци) трябва да се намали. Не можем да продължаваме така.“

Зимяк повтори предложението, представено неотдавна от няколко водещи политици от ХДС, включително лидера на опозицията Фридрих Мерц, който още през юли подкрепи забрана за подаване на молби за убежище от страна на влизащите в блока без разрешение.

ХДС, който в момента води в националните проучвания, твърди, че най-хуманният начин да се гарантира, че истинските бежанци ще получат необходимата им помощ, е да ги вземем директно от съседните страни на конфликт и да ги разпределим между държавите – членки на ЕС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германия вече конфискува празни апартаменти на граждани, за да настани бежанци

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!